Humanitarni rad

Dečaku Marku Obreniću i ocu Draganu hitno potrebna pomoć

I Markov otac Dragan se prilično razboleo

101pregleda
Kao što vam je poznato, više od dve i po godine Udruženje Čačana u Beogradu aktivno pomaže bolesnom troipogodišnjem Marku Obreniću iz Konjevića kod Čačka. Pošto ga je majka napustila o njemu brine njegov samohrani otac Dragan Obrenić. Već smo pisali da je mali Marko rođen sa svega 1.1 kg težine i da mu je potrebna svakodnevna medicinska nega i terapije. Do pre pojave pandemije Korona virusa Marko se u više navrata po više meseci lečio u Specijalnoj bolinci za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu. Otac Dragan se trudio da vredno radi i zaradi novac za preživljavanje i lekove. Više puta smo ga lično zaticali tokom težih fizičkih radova (košenje, uređenje površina, sečenje drva) za vreme čega ga je Marko strpljivo čekao u sedištu za bebe u blizini. Za slučaj porodice Obrenić zainteresovali smo i novinare emisije “Srbija na dlanu” televizije Happy koja je o njima napravila reportažu u januaru ove godine.

Nažalost, još jednom se potvrdilo pravilo da nesreća nikad ne dolazi sama jer u poslednjih godinu dana i Markov otac Dragan se prilično razboleo. Prema Draganovim rečima medicinski mu je ustanovljeno ozbiljno oštećenje kičme i oba kukaOperacija kuka mu je bila zakazana, ali je odložena zbog Kovid pandemije. Njegovo opšte zdravstveno stanje je trenutno takvo da nije sposoban ni za kakav ozbiljniji fizički rad i napor. To ga sprečava da se bavi poslovim kojima se doskora bavio i zarađivao za život.

Porodici Obrenić se usled loše materijane situacije nagomilao veliki dug za struju koji je preko 40.000 dinara. Uz to nedostaje i novac za lekove prepisane za terapiju malom Marku. Zato pozivamo sve one koji to žele da da se uključe u akciju i novčano pomognu malom Marku i njegovom ocu Draganu. Uplate se mogu izvršiti na tekući račun Markovog oca Dragana. Obezbedili smo i broj deviznog računa za eventualne uplate iz inostranstva.

Dinarski tekući račun:   Dragan Obrenić 205-9011005175091-06 Komercijalna Banka
Devizni račun:  Dragan Obrenić IBAN RS35205903101977381219 Komercijalna Banka

      Svi oni koji žele da pomogni porodici Obrenić na neki drugi način sem novčanog priloga mogu se obratiti Udruženju Čačana u Beogradu na mejl udruzenjecacana@gmail.com ili SMS porukom na telefon 0637444801. Pokažimo svoju humanost jer time ne pomažemo samo drugima, pomažemo i sebi da kroz jedan zajednički akt solidarnosti budemo ojačani i oplemenjeni i kao pojedinci i kao zajednica.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU