Sport

Đorđe Mićić: Uskoro počinje škola košarke KK Čačak 94

2.59Kpregleda

Čačak uskoro dobija novu školu košarke! Kako sada stvari stoje, u ponedeljak 2. septembra kreću treninzi i rad sa selekcijama kadeta i junior KK Čačak 94.

Nakon Borca, Železničara, Mladosti i Čačak 94 se latio nimalo lakog posla stvaranja novih mladih igrača u gradu na Moravi. Čačak 94 može, a to svakako i želi, da u skorijoj budućnosti postane značajan regrutni centar za igrače koji će svoju profesionalnu karijeru započeti pre svega u ovom klubu, ali i Borcu. Dug je put do toga, ali Đorđe Mićić, sportski direktor Čačka 94 ne sumnja da će ovaj poduhvat biti uspešan.

Već tokom letnje pauze utanačene su bitne smernice u kom će se pravcu kretati ovaj posao.

,,U dogovoru sa vlasnikom KK Čačak 94, velikim entuzijastom i zaljubljenikom u košarku, prihvatio sam se funkcije sportskog direktora kluba. Od njega sam dobio odrešene ruke da vodim klub na način koji smatram najboljim. Želja nam je da mlađe selekcije dovedemo na jedan ozbiljniji nivo. Tačnije, deca koja treniraju u Borcu, Železničaru ili Mladosti, a nisu uspela da se izbore za svoje mesto u timu, slobodno mogu da dođu kod nas kako bi nastavili sa košarkaškim razvojem. Želja nam je da svoj deci zainteresovanoj za ovu divnu igru pružimo šansu da pokažu šta znaju i koliko mogu, a ne da prerano prekidaju sa bavljenjem sportom. Postavili smo za cilj stvaranje po jedne ekipe od svih kategorija, od pionira do juniora“.

Dokazana imena čačanske košarke učestvovaće u ovom važnom poduhvatu.

,,Imam veliko zadovoljstvo da kažem da će veliki broj stručnjaka, koji su se već dokazali u ovom poslu, raditi u našem klubu. Prvo bih pomenuo Ratka Joksića, čoveka koji je jako cenjen pre svega u Čačku, ali i Srbiji i evropskom regionu. Reč je o osnivaču škole košarke KK Mladost, tačnije Yu 32, tako da je on veoma upućen u ovaj posao. Ratko je celog života radio sa mlađim selekcijama, a ne libim se da kažem da je  genije za ovaj posao. Pored Joksića, u naš tim je došao i Vojo Popović, još jedan čovek koji se dokazao u radu sa mlađim selekcijama Mladosti i Borca. Naravno, i on je još jedno poznato košarkaško ime iz Čačka. Pored njih, u timu ostaje Zoran Stefanović, koji je prošle sezone radio sa prvim timom Čačka 94, tako da će on nastaviti započeti posao. Svi oni će biti uključeni u program rada sa decom“, ističe Mićić.

Iako će biti zastupljene sve kategorije, posebna pažnja biće usmerena na juniorski tim.

,,Poseban akcenat stavićemo na juniore, naročito izlazno godište. Želimo da svim mladim košarkašima pružimo šansu, pogotovo onima koji neće naći svoje mesto u ostalim čačanskim ekipama. Smatram da je to svima u interesu, kako nama, tako i ostalim klubovima. Doduše, glavni cilj biće nam stvaranje igrača za prvi tim Čačka 94, ali naravno i Borca. Ne želimo da deca prerano odlaze iz Čačka, pa da se preko drugih gradova vraćaju u Borac. Trudićemo se da talentovanoj deci otvorimo put ka seniorskoj karijeri. Takođe, one igrače koji se u juniorima budu pokazali priključićemo našem prvom timu, kako bi na vreme osetili kako je igrati seniorsku košarku“, naglašava Đorđe Mićić.

Čačak 94 će i dalje većinu svojih utakmica igrati u čačanskoj “Plavoj” hali, baš kao lane.

,,Prvi tim nastavlja da svoje ligaške utakmice igra u Plavoj hali u Atenici. Nastavili smo saradnju sa SC Mladost, jer su nam potpuno korektno izašli u susret sa terminima za treninge i utakmice. Što se tiče mlađih selekcija, jedan deo će takođe trenirati gde i prvi tim, a drugi po školskim salama“.

Za samog Mićića ovo je izuzetno naporan posao,  jer pored obaveza u Čačku 94 Đorđe će imati i velike izazove u Borcu, gde je pomoćnik Marku Marinoviću u prvom timu.

,,Iskreno, puno sam razmišljao o svemu, ali sam na kraju ipak prihvatio oba posla. Smatram da mogu da postignem sve obaveze na dva fronta. Zajedno sa Malinom i još nekim ljudima sam postavio određene ciljeve, a potrudićemo se da to odradimo kako treba. Volju i želju za rad imamo“.

Nikola Minović

Ostavite komentar