Sport

Gradski derbi pripao Čačku 94!

Železničar – Čačak 94 67:84 (19:24; 26:20; 8:22; 14:18)

792pregleda

U gradskom derbiju 3. kola plej-ofa Druge muške lige Srbije sastali su se Železničar i Čačak 94. Pred dobrano popunjenim tribinama dvorane kraj Morave vođena je silna borba dve čačanske ekipe, uz gromkon navijanje brojnih čačanskih navijača. Ipak, pobednik može biti samo jedan, a na koncu susreta taj epitet je poneo tim Ivana Radovanović, koji slavio rezultatom 67:84 (19:24; 26:20; 8:22; 14:18).

Dobrom igrom centara na obe strane terena otpočeo je dugo očekivani duel. Odmah su im se priključili i ostali igrači na parketu, pa je od prvih minuta vođena silna borba, na opštu radost brojnih Čačana. Ipak, nakon četiri minuta odmeravanja inicijativu je preduzeo Čačak 94, koji je preko Pantića i Majstorovića došao do plus šest (5:11). To je bio alarm za trenera Bjelića da zatraži minut odmora. Tačku na seriju stavio je Marković pogotkom za tri. Sledio ga je Petrović sa dve vezane trojke, pa je Železničar ozbiljno prišao rivalu (16:18). Ali Čačak 94 se nije dao omesti, pa je sa par dobrih rešenja uspeo da sačuva kapital i prvu deonicu okonča u plusu (19:24).

Baš kao u prvu, i u drugu četvrtinu oba tima su ušla veoma raspoloženo i motivisano. Iako je Železničar svim silama pokušavao da anulira prednost Čačka 94, to mu nije polazilo za rukom. Čačak 94 je na iskustvo uspevao da sačuva prednost, koja je posle dva minuta igre iznosila svega dva poena (27:29), pa je morao da reaguje trener Radovanović. Na jedvite jade uspeo je Čačak 94 da odbije nalete protivnika i da zadrži prednost na svojoj strani semafora. Štaviše, posle novih poena Pantića došao je Čačak 94 do najvećih plus sedam (27:34). Na odgovor Železničara nije trebalo dugo čekati, pa je poenima Alekse Krsmanovića i Rakovića došao do minus jedan (35:36). Uzvratili su iskusni Pantić i Pilčević, pa je Čačak 94 munjevito vratio prednost. Na redu je bio Železničar da napravi seriju, pa je čak po prvi put poveo (45:43). Čačak 94 je u samoj završnici poenom Tresača sa linije slobodnih bacanja prepolovio prednost rivala.

Za razliku od prvog, drugo poluvreme je startovalo greškama igrača obe ekipe. Tačku na loš niz stavio je Paunović pogotkom za tri, pa je Čačak 94 ponovo vodio. Sledio ga je Majtorović, a zatim i Pantić, pa je gostujući sastav mogao malo da odahne. Sa druge strane, Železničar gotovo tri minuta nije mogao da poentira, pa je trener Bjelić morao da pozove tajm aut. Reakcija je stigla od Srđana Krsmanovića, koji je spustio loptu na dno mrežice. Ali do bitnije promene nije došlo. Istina, Železničar se trudio da ponovo preokrene, ali iskusni igrači Čačka 94 to nisu dopustili. Naravno, vođena je silna borba, ali Čačak 94 nije ispuštao prednost iz svojih ruku. Čak je posle dve vezane trojke Zdravkovića stekao najvećih +12 (51:63). Do okončanja trećeg dela igre Čačak 94 je sačuvao isti broj poena na svom kontu.

Poprilično ujednačeno su oba tabora igrala na otvaranju odsudnog dela igre. Doduše, to je više pogodovalo Čačku 94, koji je imao pozamašan kapital iz trećeg dela meča. Pošto je prošlo tri minuta igre Čačak je imao maksimalnih +15 (55:70), pa je trener Bjelić ponovo pokušao da tajm autom nešto promeni. Ali odmah je Tresač pogodio za tri, pa se rival dodatno odlepio. Istina, Raković je odgovorio sa šest vezanih poena, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost Čačka 94. Uprkos trudu domaćina da nešto promeni, Čačak 94 je suvereno držao sve konce igre u svojim rukama, pa je mirno i staloženo priveo utakmicu kraju u svoju korist.

Železničar: Raković 13, Petrović 8, Krunić, A. Šušić, Marković 14, Panić 6, M. Šušić 9, A. Krsmanović 6, Sekulić, Milošević 3, S. Krsmanović 8, Kovačević.

Čačak 94: Pilčević 9, Ćurčić 2, Popović, Gugović, Zdravković 8, Tresač 13, Paunović 11, Miković, Dimitrijević, Majstorović 18, Andrić 2, Pantić 21.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Duško Radišić Lejča

Ostavite komentar