Humanitarni radMozzart

HUMANITARNI TIKET U PODNE: MATIJA DEDIĆ tipuje za Fondaciju “Budi srećan” , za osobe sa autizmom, 5 na 2407

Mozzartov gost koji ističe da mu je muzika ljubav, a košarka ljubavnica očekuje 82.200 dinara!

364pregleda

Četrnaesti po redu Karusel, solističkim koncertom, otvorio je maestralni Matija Dedić. Ukoliko ste pomislili da veliki umetnik, sin Arsena Dedića i Gabi Novak, nema dodirnih tačaka sa sportom grdno ste se prevarili. U kratkom razgovoru za Mozzart Sport, koji nam je obezbedio Dušan Darijević, Matija nam je kazao da je prvi put velikog Dražena Petovića video 1986. godine.

“Gledao sam ga protiv Reala koji je bio ubeđen da dobija solidnu Cibonu. Međutim, mi smo imali multitalentovanog igrača koji im je dao 44 poena tako lagano, bez zamora,  da je izgledalo kao da je postigao 25. Tako ih je razorio i razarao godinama da su ga na kraju kupili, nisu imali drugo rešenje. To je bio moj Šibenčanin Dražen Petrović”, ističe Dedić.

Džez akademiju naš današnji plemeniti kladilac završio je u Gracu.

“Muzika je ljubav, a košarka je ljubavnica. Sa svojih 167 centimetara došao sam u situaciju da koliko vremena provedem za klavirom toliko budem na košarkaškom terenu i šutiram. Kada sam otišao u Grac, na jednom terenu, prišao mi je jedan čovek i kazao da za pola sata nisam promašio ni sa jedne pozicije. Rekao mi je da nisam baš čovek od teretane, da sam nizak, ali da nisam promašio ni za trojku. Rekao sam mu da studiram Muzičku akademiju, odsek džez, da volim basket i da sam stalno na terenu. Pozvao me ja da narednog četvrtka dođem u Geaka klub koji je bio prvoligaš u fudbalu, a trećeligaš u košarci. Nije neki rang, neka referenca, ali kako trenutno igra hrvatska reprezentacija ne bi dobila ni Austriju ni Island. Otišao sam na trening i godinu dana sam igrao za klub”.

 Muzičari se obično pribojavaju nekih sportskih povreda koje bi im poremetile profesionalnu karijeru.

“I ja sam se plašio za prste… Prestao sam da igram jer su počele neke ‘gaže’. Međutim, kod kuće imam veliki broj DVD – ja na kojima su košarkaške utakmice, olimpijske igre , EP, SP, treneri Žeravica – Novosel, jednostavno ima svega…Čude se toj kolekciji utakmica moji prijatelji Zoran Čutura, Danko Cvjetičanin… i stari Cibonaši. Sada gledam svaku utakmicu ABA lige, u sobi mi stoji crveni dres broj 6 Dedić”, završio je interesantnu pričicu Matija Dedić koji bi imao još puno stvari da ispriča o sportu, ali nije bilo vremena osim za sastavljenje humanitarnog tiketa.

Međutim, opet je viteški, u znaku Karusela, priskočio organizator Dule Darijević, koji je pozvao u atrijum DK danas i sutra, jer vas očekuju sjajna izvođenja vrhunskih muzičara i dodao da je iz razgovora sa Dedićem saznao da Matija voli NBA, Bogdana Bogdanovića, Božu Maljkovića…pređimo na dobrotvorni tiket.

Startujemo iz Finske, INTER TURKU – HONKA. Domaći imaju 18 bodova, a rivali devet više. Inter je doživeo dva poraza dok je poslednji okršaj okončan trijumfom Honke sa 2:1. U prvenstvu su gosti u poslednjoj utakmici slavili sa 5:0.

“UG 3+ za kvotu od 1.95”.

Sada smo u Švedskoj, NORČEPING – GETEBORG. Domaći imaju 16 poena, gosti pet bodova više. Norčeping ima tri remija i dva poraza na poslednjih pet mečeva. Gosti, tri pobede i po remi i poraz na itom broju utakmica. Sa 2:1 Geteborg je dobio rivala na poslednjoj utakmici. Gosti su oslabljeni, bez dvojice igrača.

“KMB I1-3&II1-3, 1.90 plaća ova kombinacija”.  

U Danskoj HORSENS dočekuje LINGBI. Domaći su u prvenstvo ušli sa trijumfom od 1:0 dok je gost uzeo bod, 2:2.  Sa 2:1 Horsens je dobio poslednja dva međusobna duela.

“Od dva do četiri gola, UG 2-4, za 1.45 kvotu”.

Ceo tiket je sastavljen od mečeva sa severa kontinenta pa tako i završavamo, AKRANES – FRAM. Domaći su fenjeraši sa skorom od 1:5:7, gol razlika 13:28. Fram ima 14 poena na kontu. Poslednji okršaj okončan je rezultatom 1:1. Iza Akranesa stoje porazi od 3:2 i 3:0. Fram ima minimalnu pobedu i remi 1:1.

“TGG GG, za 1.53”, zaključuje Matija Dedić koji je dobio niz prestižnih nagrada, naravno svirao na koncertima sa Arsenom i Gabi, sa najpoznatijim džezerima, ali i poznatim pop muzičarima sa ovih prostora poput Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Džibonija, Zorana Predina…

Pošto što su postali “prolazni” dobrotvorni listići pevača Baneta Mojićevića, glumca Marka Gvera, Damira Mikeca, Inspektora Blaže, Nikole Kalinića, Vukašina Vula Mandića, Milorada Popovića i Vedran Borovčanin je postao dobitnik, 326. u nizu. Trenutno, ukupna MOZZAROVA donirana suma u Humanitarnom tiketu u podne iznosi 25.323.458 dinara.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Takođe, bili smo, a i trenutno smo, sponzori KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan, Mozzartbet Super lige Srbije…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, pomažemo UDUS, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih terena, 91. po redu, kod Arene, poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića. Nedavno je Mozzart otvorio novi teren u Kraljevu. Dobio je ime po Vasiliju Vasi Miciću!

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan  Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin i Vukašin Vule Mandić.

MOZZART – ov  843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Interesantno, za ZVONČICU je “prošao” drugi rekordni dobitak u MOZZARTOVOM  Humanitarnom tiketu u podne od 726.200, 00 dinara.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Uduženje porodica sa četvoro i više dece, NADA, Modriča.  Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1

FOTO: ALEKSANDAR ALEMPIJEVIĆ/https://www.facebook.com/aleksandar.alempijevic1

Piše: Đurđe MEČANIN/ MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar