Humanitarni radMozzart

HUMANITARNI TIKET U PODNE: RAJKO MARTINOVIĆ tipuje za Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu iz Sombora

Autor knjige IZMEĐU OBRUČA nada se dobrotvornom dobitku od 115.100 dinara!

213pregleda

Kada je te 1923. godine Vilijam Vajlend, jedan od aktivista Vojske spasa, doneo prvu košarkašku loptu u Beograd, i kada je 8. oktobra iste godine u dvorištu škole „Kralj Petar I“, koja i danas postoji pod tim imenom, odigrana prva košarkaška utakmica na ovim prostorima, verovatno da niko nije ni slutio da će „samo“ 100 godina kasnije to biti sport po kojem će ovaj deo Balkana biti prepoznatljiv i čija škola će biti jedna od najcenjenijih u celom svetu. A onda su usledile zlatne godine posle Drugog svetskog rata, izgradnja terena na Kalemegdanu, veliki entuzijazam i rad profesora Aleksandra Nikolića, Bore Stankovića, Nebojše Popovića, Radomira Šapera, Ranka Žeravice, (da ne nabrajamo dalje, jer spisak bi bio predugačak), koji su napravili ono što će u celom svetu postati poznato kao Jugoslovenska škola košarke i prepoznatljiv brend ovih prostora.

“Kada smo pre nešto više od dve i po godine došli na ideju da prikupimo, zapišemo i objavimo priče koje se prepričavaju među ljudima iz košarkaškog sveta, a nisu toliko poznate široj publici, nismo ni očekivali da će se to pretvoriti u nešto što će nam doneti ogromno zadovoljstvo. Za to vreme smo razgovarali  sa više od 100 trenera, igrača i košarkaških radnika koji su pisali istoriju ovog sporta na području bivše Jugoslavije, ali i dobrog dela Evrope , podvlači RAJKO MARTINOVIĆ koji tipuje za Društvo invalida za cerebralnu i dečiju paralizu iz Sombora.

Evo kako izgleda Rajkov dobrotvorni tiket:

U Seriji “A” od 18.30 sastaju se UDINEZE – LEĆE. Leće ima 12 poena, Udineze sedam manje. U Udinama je prava bolnica jer nedostaje prilično prvotimaca, čak osmorica. Iza Udinezea su tri nerešena ishoda 2:2;0:0 i 1:1. Leće je odigralo 1:1 poslednju utakmicu, a sa 1:0 je slavilo na poslednjem duelu sa Udinezeom.

“KMBI1-3&II1-3, 2.05”.

 U 20.00 sati AJAKS II igra sa DEN HAGOM koji ima 21 poen, 16 više od Kopljanika. Ajaks II je sa 4:0 izgubio poslednju utakmicu, Den Hag ima skor od 6:3:1 na poslednjih deset duela. Sa 3:2 je savladao Emen, a poslednji okršaj dobio je Ajaks II sa 4:2.

“KMB 1+I&2+II, za kvotu 1.95”.

U Engleskoj i Španiji u 21.00 sat startuju utakmice TOTENHEM – FULAM i VALENSIJA – KADIZ. Fulam ima deficit od devet poena. Doživeo je poraz od Čelsija, a dobio sa 3:1 Šefild. Poslednji duel sa Pevcima Fulam je rešio u svoju korist, a Totenhem nema poraz na poslednjih devet mečeva. Šestorica igrača fale domaćem timu, dvojica manje gostima. VALENSIJA sa 11 bodova dočekuje KADIZ, sa dva poena manje, u Španiji. Sa Majorkom Slepi miševi su odigrali 1:1, Kadiz je izgubio sa 1:0 od Đirone, ali je poslednja dva puta bio uspešniji od Valensije.

”Na Ostrvu igram ŠNS ggIVggII, 1.92, a u Španiji KMB I0-1&II0-2, 1.50”, zaključuje dobrotvorno tipovanje Rajko Martinović i pojašnjava kako je nastala knjiga “Između obruča”.

“U druženjima sa košarkašima slušali smo evociranje uspomena, dešavanja na i oko terena. U jednom trenutku smo došli na ideju da počnemo da zapisujemo sve to, da otrgnemo od zaborava jer ovo je zemlja košarke” .

Kompanija Mozzart je donirala preko 29 miliona ili tačno 29.868.409 dinara samo kroz našu akciju Humanitarni tiket u podne. Današnji plemeniti kladilac pokušaće da uveća naznačenu sumu.

Dakle, humanitarna akcija, Humanitarni tiket u podne, postigla je veliki uspeh. Zahvaljujući podršci mnogih poznatih ličnosti, kao što su Aleksandar Srećković Kubura, Damir Mikec, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Zoran Gajić, Nataša Miljković, Stefana Veljković, Ana Joković i Ivica Šurjak, uspeli smo da doniramo neverovatnu sumu od 29.868.409, 00 dinara. Jednostavno rečeno, zajedno smo uspeli da napravimo pozitivnu promenu u svetu oko nas. Hvala svima koji su se pridružili ovoj akciji i dali svoj doprinos. Nastavite da pružate podršku i da širite pozitivnu energiju. Samo zajedno možemo da ostvarimo velike stvari.

Tu se priča ne završava. Uzbuđeni smo što vam možemo saopštiti da smo osnovali Mozzart Fondaciju, koja se bavi društveno odgovornim radom. Naša fondacija će omogućiti realizaciju širokog spektra humanitarnih akcija pod sloganom “Naš pogled srcem”. Jedna od tih akcija uključuje donaciju sportske opreme manjim klubovima i udruženjima. Takođe, naša fondacija je uključena u akciju “Sto terena za jednu igru”, koja ima za cilj obnovu sportskih terena širom Srbije. Do sada smo obnovili više od 90 košarkaških igrališta, a jedno od njih nosi ime legende Dušana Dude Ivkovića, dok je drugo dobilo ime po velikom Vasiliju Vasi Miciću. Sa ponosom možemo da kažemo da je otvoreno 97. obnovljeno košarkaško igralište u čast legendarnog Aleksandra Saše Đorđevića pa i 98. “Gajo Čakajac”, treće igralište obnovljeno u Čačku. Ali ova humanitarna akcija ne prestaje, nastavićemo otvaranje novih terena i igrališta širom zemlje.

Na kraju, želimo da vam se zahvalimo što ste deo naše Mozzart porodice. Vaša podrška nam daje snagu i inspiraciju da nastavimo sa humanitarnim i sportskim aktivnostima. Među poznatim ličnostima koje se ističu svojim humanitarnim tiketima su Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan  Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Zoran Gajić, Faruk Hadžibegić, Nenad J. Popović, Petar Gajić, Lenče Kukić, Zorka Gojković, Milan Bigović, Rade Radivojević, Luka Cerovina, Aleksandar Ivković – Aco Šerif, Gagi Nikolić, Đuro Svilar i Nataša Miljković.

Ponosni smo što pored humanitarnog rada, Mozzart podržava i naš sport. Mozzart je naslovni sponzor mnogih sportskih klubova i organizacija, uključujući KK Partizan, KK Borac, FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FSS, KSS, OSS i FK OFK Beograd. Partnerstvom sa sportskim organizacijama, Mozzart pokazuje svoju predanost razvoju sporta u regionu i podršku mladim talentima.

Ivica Šurjak, proslavljeni eks – jugoslovenski i splitski fudbaler, čija renomirana karijera oduševljava ljubitelje fudbala, postao je 843. učesnik u Humanitarnom tiketu u podne koji organizuje MOZZART. U svojoj impresivnoj igri tokom sastavljanja tiketa, Šurjak je zapanjujuće uspeo da ostvari dobitak u iznosu od neverovatnih 823.600,00 dinara. Ono što čini ovu priču još značajnijom je činjenica da je ovaj dobijeni iznos Ivica odlučio da usmeri u pravcu Udruženja roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Ovo udruženje već ima jedan rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od čak 726.200,00 dinara.

Podrška koju pruža MOZZART humanitarnim organizacijama ne prestaje samo u Srbiji. Naime, svakog dana, kompanija MOZZART donira i uplatu od čak 100 konvertibilnih maraka kolegama u Bosni i Hercegovini kao deo njihove posvećenosti humanitarnim ciljevima. Takođe, bilo bi značajno da napomenemo da eventualni dobitak koji će se ostvariti na ovom tiketu, kolege iz BiH će imati priliku da doniraju za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju ili pojedinca po svom izboru. Na taj način, MOZZART nastavlja tradiciju podrške onima kojima je pomoć najneophodnija, sa kolegama koji se nalaze na terenu i najbolje razumeju potrebe zajednice u kojoj deluju.

Važno je napomenuti da su kvote koje su korišćene prilikom sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne bile aktuelne u tom trenutku. U slučaju eventualne promene termina odigravanja mečeva, postignuti rezultat će biti konačan ukoliko se utakmice odigraju u roku od 50 sati od vremena koje je navedeno u ponudi za klađenje. Ukoliko se sportsko takmičenje ne održi u tom roku, kvota 1 će se primeniti za odgovarajući događaj.

Piše: Đurđe MEČANIN/ MOZZART

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar