Društvo

I čačanska Gimnazija dobija sportsku dvoranu

Čačak dobio Novu SOKOLANU!

376pregleda

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je potpisao ugovor o finansiranju radova na izgradnji sportske dvorane za potrebe čačanske Gimnazije. Ugovor je potpisan između Republičke direkcije za imovinu RS i Grada Čačka. Sportska dvorana, koja će imati jedan sprat i tribine, biće izgrađena u velikom dvorištu Gimnazije, a investitor će biti Grad Čačak. Potpisivanju ugovora su prisustvovali direktor Gimnazije profesor Ivan Ružičić i gradski pravobranilac Katarina Novković.

Juče je u Čačku svečano otvorena multifunkcionalna sportska dvorana pod nazivom „Nova Sokolana“, u Ulici kralja Petra I. U prostoru ovog novog sportskog objekta je fiskulturna sala u prizemlju, koju će koristiti učenici Ekonomske škole, i trenažni centar za kontaktne sportove na spratu.

Uz prisustvo gradskog rukovodstva, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, „Novu Sokalanu“ svečano je otvorio ministar sporta Zoran Gajić.

Gajić je čestitao gradskom rukovodstvu, direktoru Ekonomske škole Vladanu Nicoviću i predsedniku Karate federacije Srbije Slavoljubu Piperu na ovako, kako je rekao, „inteligentnom rešenju“.

Kada imate ljude koji vole svoj grad, koji vole sport i svoju decu, uvek se nađe rešenje kako da se jedna veoma važna oblast, a to je nastava fizičkog vaspitanja i razvoj vrhunskog sporta podignu na najviši mogući nivo. Obišli smo Srbiju u prethodnih pet, šest meseci i nešto ovako lepo nismo videli. U sportu je lepo ono što je funkcionalno, a u ovoj sportskoj dvorani može da se organizuje čas fizičkog vežbanja, sportski treninzi, a postoje uslovi za šampionski trening koji vodi do zlatnih medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, koje vam od srca želim”, rekao je Gajić obraćajući se učenicima Ekonomske škole i karatistima KK „Borac“. Ministar je istakao da je „Nova Sokolana“ finansirana saradnjom najvišeg državnog rukovodstva i lokalne saouprave, i trebalo bi da bude primer ostalim gradovima i opštinama, jer, kako je naglasio, kada se prepozna da ljudi žele da naprave nešto dobro, onda će im država Srbija, Vlada Republike i predsednik uvek pružiti ruku.

Ministar sporta Zoran Gajić je sa svojim saradnicima danas imao priliku i da se sastane sa uspešnim mladim sportistima Čačka iz Košarkaškog kluba „Borac“, KK „Mladost“, sa košarkašicama „Ča Basketa“, odbojkašicama „Borca“ i fudbalerkama „Borca“ od kojih je čuo za njihove uspehe i plasmane na razna prvenstva, i uputio im hvale, ali i reči podrške, istakavši da je Čačak sportski grad koji ima sportske legende i visoko podignute lestvice koje ovi mladi čačanski sportisti žele da dostignu, i u tome im poželeo sreću.

KABINET GRADONAČELNIKA

Ostavite komentar