Sport

IVAN ĐAJIĆ, kormilar pionira Borac Mozzarta: Fanatičnim radom pokušaćemo mnoge da iznenadimo!

I pionirski sastav se priprema za novu sezonu...

394pregleda

Kao što je već bilo reči, sve kategorije KK Borac Mozzart, od najstarijih do najmlađih, počele su pripreme za novu sezonu 2023/2024.

Baš poput kolega, Ivan Đajić je okupio svoje igrače kako bi započeo da ih sprema za izazove koji ih očekuju na jesen.

Trener pionirskog sastava i osvajač srebrne medalje na završnom turniru pre dve sezone, smatra da je prošla takmičarska godina bila zadovoljavajuća za njegov tabor.

,,Nakon kvalifikacija, sezona je išla očekivanim tokom. Treba imati u vidu da Mladost i mi nismo imali ozbiljnog konkurenta za plasman na polufinalni turnir Srbije. Tek na tom takmičenju smo imali ozbiljne konkurente, ali smo ipak osvojili prvo mesto. Na veliko iznenađenje, nismo uspeli da prođemo četvrtfinale, jer smo izgubili od Zemuna na jednu loptu. Peto mesto u Srbiji je zadovoljavajuće, naročito ako se zna na koji način se pravi pionirska ekipa Borca”, rekao je Đajić.

Pioniri Borca Mozzart su na vreme krenuli sa pripremama, kako bi bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

,,Što se tiče pionirske ekipe Borca u narednoj sezoni, moram da kažem da je stvoren iz korena nov tim, sastavljen od dece iz škole košarke, daleko od kvaliteta prehodnih generacija. Da stvar bude gora, najbolji igrač ekipe Stefan Simović nas je napustio i otišao je u inostranstvo, tako da će zaista biti teško u novoj sezoni”.

Ipak…

,,Nadam se prolasku u međuregionalnu ligu i, da budem iskren, dalje od toga teško da možemo dobaciti, uzimajući u obzir trenutno stanje. Ali mislim da ćemo fanatičnim radom uspeti da iznenadimo mnoge i pružićemo sve od sebe da napravimo pravi podvig i više od onog što je možda realno očekivati. Ipak smo mi poznati po tome da bukvalno od nule napravimo nešto, u situaciji gde smo inferiorniji u pionirskom uzrastu od mnogih ekipa, dodao je Đajić.

Kormilar pionira je u nekoliko rečenica pomenuo uspehe svojih kolega iz kluba, ali i podvig pionira KK Mladost.

,,Svaka čast za naše igrače koji su ovog leta bili deo brojin reprezentacija. To je potvrda odličnog rada koordinatora mlađih selekcija Raška Bojića i trenera Miloša Pejanovića i Vladimira Zlatanovića. Njihova zasluga je kako su ovi igrači napredovali i činili okosnicu reprezentacije za godišta u kojima su nastupali. Takođe, ne mogu a da ne pomenem Miloša Šljivića, trenera mlađih pionira, koji radi sjajan posao u uslovima koji nisu idealni”.

I na kraju…

,,Moram da pohvalim i KK Mladost, koja je prošle godine bila pionirski prvak Srbije. Svaka čast za sav rad koji klub ulaže godinama, da naš Čačak bude i ostane, zajedno sa Borcem, najzdravija košarkaška sredina u Srbiji”, završio je Ivan Đajić.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Privatna arhiva

Ostavite komentar