Sport

IVO RADOVANOVIĆ: Ostao mi je upečatljiv ambijent na mečevima protiv Železničara

Trener Čačka 94 nada se da će klub postati stabilan član KLS – a!

856pregleda

U najboljim je trenerskim godinama jer je kao mladić počeo da jede „hleb sa sedam kora“. Praktično, 2005. godine počeo je da trenira mlađe selekcije čačanskog Borca. Potom je prešao u KK „Tamiš“ i bio je asistent do 2019. godine. Iz Pančeva otišao je u Novi Pazar gde je vodio juniore i mladi tim Pazaraca. Posle dve godine stigao je u „Čačak 94“ sa kojim je izborio plasman u KLS takmičenje.

Trener Ivo Radovanović važi za čoveka koji do detalja umešno snima protivničke ekipe.

„To je posledica rada sa Bojanom Jovičićem u Pančevu. Bojan je jedan od trenera koji najbolje skautiraju igru rivala. Uz Jovičića sam naučio da se mnogo rada mora uložiti, mnogo sati se mora provesti ispred računara“, ističe uspešni trener Ivo Radovanović.

Da li postoji neka utakmica koja za Vas ima posebnu težinu?

„Bilo je mnogo mečeva, čak superligaških u Pančevu, ali prva utakmica plej – ofa sa KK Železničarom, u 2 MLS, mi je posebno draga. Ambijent je bio savršen, puna dvorana kraj Morave kao da se igrala utakmica ABA lige. Za Čačak 94 baš značajan meč, velika borba igrača koji su mahom rođeni u Čačku. To je davalo neki poseban naboj“.

Ostaće zabeleženo da ste baš Vi uveli klub u KLS. Kako na to gledate?

„Samo sam završio posao koji su mnogo ranije započela braća Vuk i Milan Popović. Klub je ostvario zapažen rezultat i drago mi je što sam bio deo priče“.

KLS takmičenje nosi veće izazove. Da li postoji kvalitet u ovom rangu takmičenja?

„Moje skromno mišljenje je da kvalitet postoji, čak bih kazao da je na visokom nivou. Pojavljuju se novi, mladi igrači, potom iskusniji se vraćaju da bi okončali karijere u svojim sredinama. Kvaliteta kod drugih ekipa ima, a Čačak 94 će učiniti sve da se izbori za dobar rezultat“.

Šta bi u prvoj KLS sezoni bio dobar rezultat?

„Za početak opstanak u ligi koja će biti duga i naporna. Mi imamo iskusnije igrače koji će morati da daju sve od sebe. Poslednji atom snage, u svakoj utakmici, da bi Čačak 94 postao stabilni član KLS – a“, zaključuje Radovanović.

Đ. M.

 

Ostavite komentar