Muzika

Jovan Pajović iz Čačka – virtuoz na harmonici

Na programu će biti dela Baha, Skarlatija, A. Nižnika i I. Albeniza!

153pregleda

U nekoliko navrata smo vam pisali o našem mladom i talentovanom sugrađaninu, osamnaestogodišnjem virtuozu na harmonici, Jovanu Pajoviću iz Čačka. Jovan je pokazao vanredne uspehe, kako na polju izvođenja repertoara klasične muzike, tako i na polju izvođenja tradicionalne muzike. Laureat je nekoliko značajnih nagrada na polju klasike, a u avgustu prošle godine smo pisali o tome kako je na 58. Međunarodnom festivalu “Prva harmonika – Sokobanja 2021” osvojio prvo mesto u kategoriji juniora (Jovan Pajović – Sokobanja 2021 – I nastup, Jovan Pajović – Sokobanja 2021 – II nastup, Jovan Pajović – Sokobanja 2021 – Dodela nagrade).

Jovan Pajović će u četvrtak 2. juna 2022. godine, sa početkom u 18 časova, održati solistički koncert u svečanoj sali Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” u Čačku. Na programu će biti dela Baha, Skarlatija, A. Nižnika i I. Albeniza. Kao podrška Jovanu u izvođenju pojedinih dela biće kamerni sastav muzičke škole. Gost večeri je mlada pijanistkinja Elena Glišović. Jovan Pajović je učenik trećeg razreda čačanske srednje Muzičke škole “Dr Vojislav Vučković” u klasi profesora Aleksandra Popovića. Ulaz na koncert je slobodan.

JOVAN PAJOVIĆ – BIOGRAFIJA

Jovan Pajović rođen je u Čačku 2004. godine. Završio je Osnovnu školu “Branslav Petrović” u Slatini i nižu muzičku školu Vojislav Vučković u Čačku. Sada je učenik trećeg razreda istoimene srednje muzičke škole škole u Čačku, odsek harmonika. Pored brojnih takmičenja u sviranju narodne muzike Jovan iskazuje vrhunski talenat u izvođenju klasične muzike gde je takođe ovenčan brojnim nagradama. Pobednik je 58. Međunarodnog festivala “Prva harmonika – Sokobanja 2021” u kategoriji juniora. Talenat za muziku nasledio je od svog oca Milana Pajovića koji je takođe jedan od poznatih harmonikaša iz našeg kraja. Jovan se, zajedno sa svojim ocem Milanom i horom “Čačanska lira”, predstavio članovima Udruženja Čačana u Beogradu na kulturno umetničkoj manifestaciji Udruženja “Dani Čačka u Beogradu 2019”.

Pozivamo sve ljubitelje klasične muzike da posete ovaj koncert. Sa ponosom pratimo i podržavamo muzičke uspehe našeg mladog zemljaka, osamnaestogodišnjeg Jovana Pajovića. Sigurni smo da su naše podneblje, nasleđe, tradicija i koreni pogodno tle za stvaranje i brušenje ovakvih vanserijskih talenata. Jovanu želimo puno uspeha u životu i nastavku njegovog umetničkog rada.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar