Sport

Julijana Vojinović: Pred moju poslednju utakmicu za Djukejn intonirana je srpska himna

Juca je položila poslednja dva ispita na psihologiji u Pitsburgu i pohitala ka Srbiji da se priključi našoj reprezentaciji!

839pregleda

Dojučerašnja košarkašica američkog Djukejna Julijana Vojinović završila je psihologiju u Pitsburgu, odmah se pozdravila sa saigračicama i ljudima iz kluba, i pohitala da sedne u prvi avion kako bi se priključila reprezentaciji naše zemlje.

“Našla sam se na širem spisku  selektorke Marine Maljković za Evropsko prvenstvo. Takav poziv i šansa se ne propuštaju. Položila sam poslednja dva ispita na fakultetu, pohitala na avion, ali je let odložen za naredni dan. Potom su mi se zagubile torbe, međutim, ništa me nije sprečilo da se nađem u Srbiji gde se obavlja ova faza reprezentativnih priprema”, kaže Julijana Vojinović.

Kakve su impresije o minuloj sezoni u Americi?

“Ligaški deo u Atlantik 10 diviziji završili smo kao treći. I u plej – ofu smo bili treći što je nešto lošiji rezultat nego ranijih sezona. Sve u svemu, utisci su pozitivni. Pred moju poslednju utakmicu za Djukejn intonirana je srpska himna. To je bila moja želja”.

Da li imate velike ambicije kad je nacionalni tim u pitanju?

“Reprezentacija je veliki izazov i kao i svi imam velike želje. Sad smo u Zemunu, a za 15. maj planiran je odlazak na Zlatibor, nadam se da ću biti i na tom spisku reprezentativki Srbije”.

U kom pravcu će ići klupska karijera?

“Sa srpskim zetom, Špancem i menadžerom, HorheMendezom, parafirala sam ugovor. Horhe je suprug košarkašice Jovane Vukoje. Dogovor je da igram u Evropi, u klubu u kome ću imati minutažu. Nakon toga u obzir će doći neki klub koji igra elitnu ligu Starog kontinenta. Sad je, ipak, u prvom planu da se nametnem selektorki Srbije Marini Maljković”, zaključila je srpska košarkašica Julijana Vojinović.

Žensku košarkašku reprezentaciju očekuje Evropsko prvenstvo u koje se održava i u Srbiji. Okupljanje igračica započelo je u Vizuri, a odlazak na Zlatibor predviđen je za 15. maj. Izabranice Marine Maljković biće u grupi u Zrenjaninu sa Belorusijom, Rusijom i Belgijom. Šest prvoplasiranih ekipa odlazi na OI u Japan.

IZVOR: MOZZART SPORT

Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

Ostavite komentar