Sport

Juniori Borca poraženi od vršnjaka iz Dinamika

720pregleda

Borac – Dinamik

76:80 (18:20; 19:22; 18:19; 21:19)

Borac: Glišović, Tutunović 13, O. Mićović 20, Zdravković 12, Babović 2, Krsmanović 13, Šušić 4, M. Mićović, Janjić, Krupniković, Pejović 13, Milovanović.

Dinamik: Tejić 16, Đorđević 3, Jovanović 17, Jovović, Lacmanović, Radomirović 10, Vasiljević 10, Dimovski 8, Stojičić 16, Dabović, Jović, Kostić.

U 20. kolu Roda Juniorske lige Srbije Borac nije uspeo da odbrani domaći teren, jer je savladan od strane Dinamika rezultatom 76:80.

Shodno renomeu, oba tima dobro otvaraju meč. Istina, Dinamik je u početku imao nešto bolje procente šuta, pa je mahom vodio. Ali ta prednost nije iznosila mnogo koševa. Ipak, polovinom prve deonice Borac je sa dve vezane trojke Tutunovića posle dužeg vremena poveo. Međutim, raspoloženi gosti se nisu dali, već su do isteka prvog dela vratili prednost.

Dobru igru iz prve Dorćolci su nastavili u drugoj četvrtini. Čak su u jednom trenutku poveli sa osam poena prednosti (24:32). To je primoralo klupu Borca da zatraži tajm aut. Ali Dinamik je nastavio da pruža dobru partiju, što je kao rezultat imalo i dvocifreni suficit (28:41). Čak ni vezani poeni Pejovića i Tutunovića nisu probudili Borac, već samo smanjili zaostatak. Sve u svemu, gostujući sastav je mogao zadovoljniji da ode na veliki odmor.

Čim je krenulo drugo poluvreme ponovo se rasplamsala velika borba. Predvođeni raspoloženim Pejovićem Čačani su prišli rivalu na svega koš zaostatka (42:44). Ali odmah su gosti odgovorili istom merom, ponovo vrativši razliku na pristojnih devet poena. U nastavku je domaćin nastojao da anulira deficit, ali Dinamik je uspeo da to onemogući.

Posledni kvratal Borac je zaigrao na sve ili ništa. I bio je na dobrom putu. Probudio se Ognjen Mićović, košarkaš koji je najzaslužniji što su Čačani prišli protivniku na svega tri koša. Međutim, želja i trud da se sve preokrene ipak su bili uzaludni. Dinamik je gotovo čitavu utakmicu bio bolji sastav, što je na kraju umeo da naplati.

Trener Borca Dejan Tomašević ističe da je presudila veća energija gostujućeg sastava.

,,Dinamik je zasluženo pobedio zbog daleko veće energije. To se ogleda u skokovima, osvojenim loptama, ali i omašenim penalima, itd. Znali smo dobro da je Dinamik fizički dobra ekipa, da ima fizionomiju. Ali recimo to nas nije sprečilo da pobedimo u Beogradu. Izgleda da nam je malo ušla voda u uši, plus parola lako ćemo. Dinamik je odigrao jednu poštenu i korektnu utakmicu, zato je slavio. Naravno da ne mogu biti zadovoljan izdanjem svojih igrača u odbrani, a naročito u napadu. Bilo je mnogo loših rešenja, soliranja, što nas u prethodnim duelima nije krasilo. Ali dobro, ostaje nam da odigramo još dva kola, pa da se spremamo za završni turnir“.

Centar čačanske ekipe Srđan Krsmanović nakon meča izjavio je sledeće:

,,Čestitam Dinamiku na dobroj igri. U ovom meču rival nas je nadskočio. Takođe, nismo igrali svoju igru, i zato smo izgubili. Moramo se spremati da idući meč. Ostaju nam još dueli protiv Leskovca i Niša, i nadam se da ćemo tada pobediti. Nakon toga sledi priprema za završni turnir“.

Nikola Minović

Ostavite komentar