Sport

Kadetski sastav Borca Mozzart superioran u okršaju sa Konstantinom!

Borac Mozzart – Konstantin 97:64 (23:11; 27:12; 26:18; 21:23)

587pregleda

U okviru 18. kola Triglav kadetske lige Srbije sastav Borca Mozzart je imao priliku da dočeka tim niškog Konstantina. Bio je to samo jedan u nizu odličnih izdanja pulena Vladimira Zlatanovića. Kada je stavljena tačka na borbu dugu 40 minuta, pobeda je bila ubedljiva u korist Čačana, a glasila je 97:64 (23:11; 27:12; 26:18; 21:23). Da stvar bude bolja, domaćin je to učinio bez četvorice startnih igrača, koji su na ovom meču odmarali.

Već u prvih 10 minuta domaćin je stavio do znanja gostima kakva mu je intencija u meču. Igrao je Borac prilično dobro u oba pravca, tako da je na vreme obezbedio sebi finu zalihu od 12 poena (23:11).

Ako se za prvi kvartal može reći da je bio učinkovit po Borac onda to itekako važi za drugi desetominutni period. Zahvaljujući dobroj igri nekolicine igrača, posebno raspucanih Bjelića i Lovrića, Čačani su iz minuta u minut povećavali rastojanje u odnosu na rivala. Kada je zvuk sirene signalizirao da je došlo vreme za veliki odmor, Borac je na svom kontu imao ogromnu prednost od 27 poena (50:23).

Pošto su se timovi vratili na parket iz svojih svlačionica, Borac je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u prvih 20 minuta. Apsolutno je diktirao tempo igre, tako da je dopuštao Konstantinu samo na trenutke da uradi nešto korisno u fazi napada. Doduše, gosti iz grada na Nišavi su pružili kudikamo veći otpor nego u prva dva kvartala, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi supermacija domaćina.

U odlučujući deo igre Borac je mogao da uđe bez brige i potpuno rasterećeno. Fenomenalnom igrom u prethodnom periodu potpuno je razrešio dilemu ko će iz meča izaći sa trijumfom. Zbog toga je igrao taman toliko da duel lagano privede kraju u svoju korist..

Najefikasniji pojedinac u redovima Borca Mozzart bio je Bjelić sa 25 poena. Dvocifreni učinak imali su još Lovrić, koji je uabacio 18, zatim Radović, koji je postigao 15, kao i Dragićević, koji je dodao 14 poena. Kod Konstantina se istakao Đorđević sa 26 poena.

I narednu, 19. rundu, Čačani će igrati na svom terenu. Protivnik će biti beogradski Dinamic VIP PAY, a rečeni meč je planiran za subotu 18. mart.

Borac Mozzart: Lovrić 18, Bugarčić, Dragićević 14, Erić, Ivković, Radović 15, Bjelić 25, Aleksić 8, Ajdačić 4, Petrović 6, Stojić, Đekić 7.

Konstantin: Anđelković, Okičić 4, Pavlović 17, Babić, Radonjić 6, Đorđević 26, Ličina 2, Stanković, Ralević 9, Drašković.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar