Sport

KK Čačak 94 dobio novo pojačanje!

Čačanski tim jači za Aleksandra Malinića

1.67Kpregleda

Tim koji sa klupe predvodi Zoran Stefanović dobio je još jednog člana. Naime, u ekipu iz grada na Moravi stigao je Aleksandar Malinić. Reč je o igraču rođenom 1994. godine u Beogradu. Visok je 205 cm, a pokriva pozicije krilnog centra i centra.

Aleksandar Malinić je završio koledž u SAD-u, gde je nastupao za Culver-Stockton. Nakon vremena provedenog u Americi, put ga je odveo na Island, gde je igrao za Fjardabyggd, gde je bio prvi strelac lige. Zatim je nosio dres Napretka iz Kruševca u polusezoni, da bi karijeru nastavio na Maldivima, u ekipi T-Rex, gde je bio MVP plej-ofa.

Nakon dolaska u KK Čačak 94 Aleksandar Malinić je bio jasan i nedvosmislen:

,,U klub sam došao zato što su se moje ambicije poklopile sa ambicijama kluba i uprave. Cilj je ulazak u viši rang. Na meni je da svojim trudom i zalaganjem pomognem ekipi u toj nameri“, rekao je Malinić u izjavi sa fejsbuk stranicu kluba.

Ovim potezom KK Čačak 94 je još jednom pokazao da ima najozbiljnije ambicije u Prvoj muškoj regionalnoj ligi – Zapad, grupa B. Da podsetimo, u dosadašnjem delu takmičenja Čačani su bili superiorni. Preciznije, u 12 odigranih utakmica ostvarili su isti broj pobeda. Zbog toga suvereno vladaju rečenom ligom.

Inače, trenutno u Prvoj muškoj regionalnoj ligi vlada pauza, koja će potrajati do 30. januara. Taj period taman će poslužiti Zoranu Stefanoviću da uigra novajliju sa ostatkom ekipe, kako bi tim nastavio da radi odličan posao koji je započeo. Prvi sledeći izazov koji će se isprečiti pred KK Čačak 94 jeste KK Crnokosa, koja će u subotu 30. januara ugostiti Čačane.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK Čačak 94

Ostavite komentar