Sport

Košarkaški kamp ,,Malina“ počinje u ponedeljak!

Kamp će trajati od 4. do 11. jula...

727pregleda

Drugi po redu košarkaški kamp ,,Malina“ biće sproveden u julu tekuće godine. Tačnije, planirano je da kamp bude realizovan u periodu od 4. do 11. jula.

Inače, prošlog leta održan je prvi po redu košarkaši kamp ,,Malina“. Želja organizatora ove sportske manifestacije, kao i proslavljenog košarkaša i trenera Marka Marinovića, bila je da okupi sve mlade zaljubljenike u ovaj sport, kako iz Čačka, tako i čitave Srbije, pa i regiona.

Može se slobodno reći da je ideja apsolutno sprovedena u delo. Naime, za prvi kamp se prijavilo 160 mladih košarkaša i košarkašica iz 14 ekipa, sa kojima su radili provereni i dokazani stručnjaci. Sa svim što je izrečeno je saglasan i popularni Malina.

,,Nakon što sam završio sa obavezama u klubu, energiju sam usmerio na rad oko realizacije kampa. Ponovo želimo da privučemo što više dece, kako van grada, tako i iz Čačka. Imamo silan motiv da radimo sa mladim košarkašima i košarkašicama, da im nesebično pomažemo da napreduju. Mislim da je prošle godine bilo prelepo i da su deca stvarno uživala. A smatram da ćemo ove godine uspeti da uradimo još bolji posao”, zastao je Marinović, a onda produžio svoj ekspoze.

,,Kao što sam ranije najavio, ove godine će učešće na kampu uzeti dosta poznatih imena iz sveta košarke, mojih dobrih prijatelja. Verujem da ćemo napraviti spektakl, kako u prvoj smeni, tako i u druge dve”, dodao je Malina.

Marinović se nada da će kamp postati tradicionalan.

,,Imamo veliku želju da promovišemo košarku što je više moguće. Ali ne samo košarku, već i grad Čačak. Takođe, iskreno se nadam da će kamp postati deo tradicije u gradu na Moravi”, kazao je Marinović.

Takođe, još je dodao.

,,Zahvalio bih se ljudima koji su prošle godine u kratkom vremenskom roku uspeli da naprave nešto zaista dobro. Mnogo hvala svima koji su nesebično pomogli, a nadam se da se opet vidimo i ove godine”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Vuk Obradović

Ostavite komentar