Sport

LUČIĆ: Mislim da smo pružili dostojan otpor; RADOVANOVIĆ: Opet se ponovila priča iz prethodnih utakmica

Čačak 94 Quantox – Dinamik Balkan Bet 76:82 (21:14; 17:24; 14:21; 24:23)

444pregleda

Deveto kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije bilo je vreme da u dvorani kraj Morave koplja ukrste domaći Čačak 94 Quantox i gostujući Dinamik Balkan Bet, lider takmičenja. Čitavu utakmicu Čačani su pružili odličan otpor rivalu, pa su u pojedinim delovima bili i bolji. Ali na kraju ipak nisu došli do trijumfa, jer je Dinamik uspeo da slavi i tako sačuva svoju nepobedivost. Što se tiče rezultata, isti je glasio 76:82  (21:14; 17:24; 14:21; 24:23).

Vladimir Lučić, trener čačanske ekipe, smatra da je njegov tim igrao dobro u prvom poluvremenu.

,,Čestitam Dinamiku na jako uspešnoj sezoni do sada. Ima devet pobeda, a igra i veoma lepu košarku. Takođe, kolega radi odličan posao. Što se tiče nas, dobro smo otvorili utakmicu i igrali u prvom poluvremenu. Ali kada je trebalo da ispariramo u nekim stvarima, mi smo pravili gluposti. Ipak, naš najveći problem i na ovoj utakmici bio je stvarno mali broj visokih igrača. Mladen Pantić je i ovog puta igrao 30 minuta, a deficit od 16 skokova nismo mogli da nadomestimo. Đorđe Majstorović nam dosta fali, a sa njim ćemo dobiti čvrstinu u reketu”, rekao je Lučić.

Naravno, nije sve bilo tako crno…

,,Moram da pohvalim Nikolu Radovanovića, koji je protiv Dinamika odigrao jako dobro. Takođe, sa igračem na poziciji jedan izgleda das mo pogodili. Igrao je pametno. Doduše, ovo je bila njegova prva utakmica u Evropi, tako da mu treba vremena da se prilagodi”, dodao je trener Čačana.

Takođe, još je izjavio.

,,Zadovoljan sam, jer smo igrali protiv ekipe koja je prva u KLS-u i nema poraz. Mislim da smo pružili dostojan otpor”, kazao je Lučić.

Nikola Radovanović, košarkaš Čačka 94 Quantox, ističe nedostatak visokih igrača kao veliki problem.

,,Opet se ponovila priča iz prethodnih utakmica da nam fali u rotaciji još visokih igrača. Praktično, samo Pantić ima preko dva metra. Morali smo da skupljamo u reketu, ali je onda protivnik sve ubacio spolja. Ali tako to ide. Nastavićemo da treniramo i borimo se koliko možemo”, kazao je Radovanović.

U narednom kolu Čačak 94 Quantox će se otisnuti put Starih Banovaca, gde će se sastati sa domaćim Dunavom. Taj meč je na programu sledeće subote.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar