Sport

Marko Marinović pred gostovanje Ciboni: ,,Eventualnom pobedom mogli bismo dosta toga da rešimo“

U taboru Borca ističu važnost narednog meča

688pregleda

U poslednjoj utakmici prvog kruga ABA lige, odnosno u 13. kolu, u Zagrebu će se sastati Cibona i Borac (ponedeljak, 18h, TV ARENA SPORT 1).

Biće ovo treći meč u osam dana za ekipu Marka Marinovića. Naime, iza Čačana su dve utakmice jadranske lige koje su igrali na parketu dvorane kraj Morave. Prvo je Borac prilično ubedljivo savladao Split (90:69), da bi zatim bio poražen od Mornara (76:87).

Što se tiče okršaja Cibone i Borca, reč je o timovima koji su u dosadašnjem delu lige ostvarili isti skor. Tačnije, zabeležili su po tri pobede, odnosno osam poraza. Dakle, sledeći duel biće od velike važnosti kako za domaćina, tako i za goste.

Strateg Borca Marko Marinović ističe da pripreme za utakmicu protiv Cibone uveliko traju.

,,Iza nas je odlična utakmica protiv Splita, a takođe i poraz od Mornara, tima koji je u ovom trenutku mnogo jači od nas. Ali čim smo završili meč sa Baranima počeli smo da se pripremamo za Cibonu. Naredna utakmica biće od velikog značaja za obe ekipe. Cibona je igrala utakmicu hrvatskog prvenstva, mi dve u ABA ligi, tako da smo u dobrom ritmu“, rekao je Marinović.

Već dugo Cibona i Borac nisu igrali međusobni duel.

,,Nismo imali priliku da igramo protiv Cibone, ali rekao bih da poznajemo tu ekipu. Reč je o timu koji je spoj mladosti i iskustva. Ima u svom rosteru nekoliko talentovanih momaka“, dodao je Marinović.

Sve u svemu, on poručuje.

,,Očekujem da od početka igramo agresivno, a ukoliko nam se ukaže šansa, sigurno da ćemo je iskoristiti. Eventualnom pobedom mogli bismo dosta toga da rešimo“, kazao je Marko Marinović.

Radovan Đoković naglašava da u taboru Čačana dobro znaju odakle preti najveća opasnost iz redova Cibone.

,,Pred nama je poslednja utakmica u prvoj fazi ABA lige koju ćemo odigrati protiv Cibone. Reč je o timu koji ima isti broj pobeda i poraza kao i mi. Samo taj podatak govori koliko je naredni meč važan za obe ekipe. Čim smo završili duel sa Mornarom počeli smo pripreme za gostovanje u Zagrebu. Znamo ekipu Cibone, dobro nam je poznato od koga preti najveća opasnost. Imali smo dovoljno vremena da dobro analiziramo sve što je potrebno, a nadam se da ćemo se u ponedeljak pokazati u najboljem svetlu“, izjavio je Radovan Đoković.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar