MozzartSport

Milan Đorđević: Prvenstvo u Albaniji bi trebalo da se nastavi 26. maja

Napadač Beslidije, pre epidemije izazvane koronom, u Albaniji je doživeo zemljotres i preživeo strujni udar!

1.04Kpregleda

Prvi put u Albaniju je stigao 2011. godine, direktno iz BASK – a. Potom, tri godine kasnije, a tada je ostao dve sezone. Fudbaler Milan Đorđević opet je Albaniji.

Dobro se snašao, govori i piše na albanskom jeziku, lepo je primljen, a trudi se da pomogne i drugim fudbalerima iz Srbije.

Mozzart Sport je pisao o Đorđeviću kada je razoran zemljotres pogodio našeg suseda. Takođe, kada je Milan bio u žiži albanske fudbalske javnosti zbog strujnog udara. Tuširajući se, nakon utakmice, udarila ga je struja, ali je na sreću preživeo.

Sa srpskim fudbalerom, po treći put, razgovaramo o ne baš lepim temama. Od našeg sagovornika prvo smo želeli da dobijemo informacije oko epidemije virusom korona.

“U Albaniji je pomoć, zbog simptoma koje izaziva virus Covid – 19,  zatrazilo oko 8.500 ljudi. Od tog broja koronom je zarazeno 730, a broj preminulih je oko 30. Kako nas ovde informišu osobe koje su se upokojile već su imale neke od težih bolesti. Najmlađa osoba koja je izgubila život imala je 55 godina”, podvlači srpski fudbaler Milan Đorđević.

Kakvim vanrednim merama kod vas pokušavaju da suzbiju epidemiju?

“Restrikcije su na snazi od 12. marta. Osim apoteka i marketa za hranu ništa drugo ne radi. Restorani, kafići, banke, prodavnice garderobe i tehnike, kao i sve ostalo je pod ključem. Tokom sedmice malo su popustili. Kretanje je dozvoljeno samo od 8.00 do 13.00 sati i to pod specijalnim uslovima. Jedan član porodice se registruje, na aplikaciju koja je napravljena zbog ove situacije, i nakon što dobije odgovor može u kupovinu namirnica. Kupovina je ograničena na jedan sat. U slučaju nepoštovanja mera kazne su novčane i zatvorske”.

Posebno nas zanima stanje sportista. Da li ima obolelih od korone?

“Prema mojim informacijama nema obolelih sportista. Prvenstvo bi trebalo da se nastavi 26. maja, a treninzi za deset dana. Naravno, igralo bi se bez prisustva publike, a igrači bi koristili neke specijalne tampone na svakoj utakmici. U ponedeljak se čeka i odluka UEFA, da nam odobri ovu molba koja je zatražena od Fudbalskog saveza Albanije i presednika države”.

Vi ste sve ovo vreme trenirali?

“Zahvaljujući predsedniku kluba Đok Noki uspeo sam da igrače iz Srbije i još četvoricu fudbalera iz našeg grada održim u formi. Predsednik nam je otvorio stadion i omogućio treninge u posebnim uslovima. Zahvalan sam na tom gestu i na svemu što čini za nas Srbe u ovoj teškoj situaciji. Bukvalno se osećam kao kod kuće. Predsednik kluba zaslužuje svako poštovanje za sve što godinama čini igračima iz Srbije. U ovoj situaciji postao sam igrač – trener i kuvar. Ne smem da zaboravim na tri momka iz Srbije sa kojima prolazim kroz epidemiju. To su bivši golman Sinđelića Đorđe Vukašinović, vezista iz OFK Mladenovca Dimitrije Čokić i špic iz Dobanovca Ivan Jovanović. Veliki sportski pozdrav za sve čitaoce Mozzart Sporta iz Albanije”, zaključuje Milan Đorđević.

Milan Đorđević tokom karijere je igrao za Sartid, Sevojno, Mladenovac, BASK, Ofk Beograd i mnoge druge klubove u Srbiji. Trenutno nastupa za Beslidiju koja je član Prve lige Albanije.

 

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com 

 

 

Ostavite komentar