Sport

Mladi košarkaš Andrej Bjelić stigao do prve titule u Realu

Bajernu dao 28 poena, za 20 minuta, uz šest trojki. U finalu Baskoniji Andrej ubacio 14 poena!

1.45Kpregleda

Košarkaš iz Čačka Andrej Bjelić parafirao je ugovor sa velikim Real Madridom. Uz kvalitetne treninge i utakmice Bjelić junior (sin Aca Bjelića, profesora u Gimnaziji i košarkaškog trenera, prim. aut.) pohađa srednju školu. Naš poziv Andreja je zatekao pre časa u školi, pa je pao dogovor da se čujemo posle nastave, a pre treninga.

Normalno, prvo pitanje je glasilo da li si se privikao na Real i Madrid?

„Brzo sam ušao u ritam treninga, nastave, još da potpuno savladam španski jezik. Komuniciram na engleskom, a nadam se da ću uskoro savladati njihov jezik. Svi iz Reala pohađaju ovu privatnu školu u kojoj uče i deca iz celog Madrida“, istakao je Andrej.

https://www.youtube.com/shorts/L6XqS7RpZBY

Da li ste zadovoljni košarkaškim treninzima?

„Naporno je na treninzima, ali imaju jedan od najboljih sistema rada na svetu. Sve se da izdržati jer je zagarantovan napredak. Treniramo ujutru, pre nastave, i uveče od 17.00 do 21.00 sat. Ušao sam u pravi ritam“.

Svaka generacija ima po trojicu trenera, više kondicionih i fizioterapeuta?

„U Borcu smo imali dvojicu trenera i kondicionog, ovde, pre svakog treninga idemo kod fizioterapeuta, ima ih četvorica, koji bandažiraju ceo tim. Uz ekipu su doktor, dvojica nutricionista, trojica trenerovih asistenata, nerealno…“.

Gde trenirate?

„Kampus Reala je zatvorenog tipa, uz više fudbalskih terena idu zatvorene sale, četiri terena jedan uz drugi“.

Priključeni ste starijoj generaciji?

„Treniram sa igračima koji su dve godine stariji od mene, dakle 2006. godište. Bacili su me u vatru sa starijim dečacima koji su aktuelni prvaci Evrope. Igramo ligu koja podrazumeva okrug Madrida i nakon toga ide se na završni turnir. 

Koliko Madriđani luduju za košarkom i fudbalom?

„Puno, svi su u opremi Reala, žive za klub, ali se razlikuje navijanje od Srbije. Nekako je gospodsko Nedeljom izlazimo u grad. Madrid je prelep, nema čega nema, pun je turista…“.

Još tri godine si u mlađim kategorijama?

„Daće Bog da nakon toga osetim čari prvog tima, ali samo dva odsto igrača uđe u seniorski sastav. Velika je konkurencija“, zaključio je Andrej Bjelić.

Đurđe Mečanin

 

Ostavite komentar