Sport

Neško Milovanović: Imao sam čast da zatvorim deveti kamp čuvene fudbalske akademije Milana u Bugarskoj i učestvujem na desetom kampu

Ivajlo Racev i Maksimilijano Ferara ugostili su Neška Milovanovića i na jubilarnom, desetom, Milanovom kampu!

9.27Kpregleda

Sa Kipra preko Grčke do Bugarske i Srbije tako je poslednjih meseci izgledao put koji je prešao poznati fudbaler i trener Neško Milovanović. U bugarskom Nesebaru bio je počasni gost na kampu FK Milan.

 

“Bugarin Ivajlo Racev poseduje licencu Milana za organizaciju kampova Rosonera za celu zemlju. Bio je ovo deveti kamp po redu na kome je gost bio i tehnički direktor fudbalske akademije Milana Maksimilijano Ferara. Imao sam čast da, uz aplauze dece i roditelja, zatvorim kamp, ali i da dobijem poziv za učeće na narednom kampu Milana koji se u Bugarskoj održao od 6. do 11. avgusta”, kaže Neško Milovanović.

Dakle, zatvorili ste deveti, a bili ste aktivni učesnik desetog kampa. Kakvi su utisci sa nedavno završene manifestacije?

“Na desetom Milan Academy Junior kampu koji je organizovan od 6. do 11. avgusta učestvovalo je preko 80 dečaka uzrasta od pet do sedamnaest godina. Meni je bila čast i zadovoljstvo da svojim radom predstavljam Srbiju i Bugarsku sa UEFA PRO licencom. Bio sam izabran za šefa bugarskih trenera. Ubeđen sam da sam svojim odnosom prema svakom detetu zaslužio da se nađem na desetom jubilarnom kampu AC Milana u Nesebaru. Bilo je polaznika iz Škotske, Engleske, Rusije, Slovačke, Bugarske… Jedan mladi fudbaler, po izboru stručnjaka, kao nagradu dobio je sedam dana boravka u akademiji u Italiji. Tamo će pokušati da se svojim ponašanjem i odnosom prema igri izbori svoj status u čuvenoj školi AC Milan”.

Milovanović se i sada zahvaljuje Ivajlu Racevu.

“Pre svega veliko hvala Ivajlu Racevu koji već dugi niz godina organizuje kampove po celoj Bugarskoj, ali i tehničkom direktoru AC Milan akademije gospodinu Makimilijanu Feraru koji je prepoznao moj rad i pozvao me da učestvujem na desetom Milan Academy Junior kampu”.

Ovih dana, uz Pericu Ognjenovića, Bobana Dmitrovića, Dušana Ćuku Radonjića i druge, bili ste počasni gost na otvaranju škole fudbala čačanskog BiP – a.

“Da, srećan sam zbog poziva na prigodnu svečanost održanu kraj Sladare i želim da u punoj meri zaživi projekat ekipe koju predvode Stanković, Marušić, Radovanović, Đoković i ostali. Što se tiče daljih aktivnosti imao sam veoma lepo iskustvo u radu sa Akademijom Milana. Međutim,  moje želje su okrenute ka radu sa seniorima. Nakon kraćeg odmora i punjenja baterija spreman sam za rad sa nekom seniorskom ekipom. Čekam poziv da preuzmem seniorski klub u Srbiji ili inostranstvu”, zaključio je Čačanin Neško Milovanović.

Đ. M.  Kablarnet.rs

 

 

 

Ostavite komentar