Društvo

Od dima i smrada ne možemo normalno da dišemo, spavamo, idemo normalni na posao

Verovatno nam je ugroženo i zdravlje!

65pregleda

Na našu adresu stigao je mejl poznatog Čačanina (ime poznato redakciji) sledeće sadržine:

Poštovani,

„Poznato Vam je koliko je toplo ovih dana i da temperature idu i preko 40 stepeni Celzijusa. U takvim okolnostima naše komšije iz pekare, koja radi u ulici Stevana Prvovenčanog, ulica poznata kao „četvorka“, emituju dim i razne neprijatne mirise.

Dakle, od jedan sat iza ponoći do pet ujutru, lože ko zna šta? Meni liči na plastiku, usb ploče, drva koja nisu suva…Od dima i smrada ne možemo da spavamo, normalno dišemo, a verovatno nam je ugroženo i zdravlje. Naravno, kako da sledećeg dana idemo na posao. Ovakvo stanje traje godinama pa se pitam da li pekara ima studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, ko im je projektovao odžak koji je nisko postavljen pa dim odmah pada? Ne možemo više da izdržimo ni noću, ni danju.

Ukoliko pekari nemaju studiju želimo da im nadležni nalože da je urade kako bi i zainteresovani Čačani mogli da učestvuju u raspravi. Tražićemo da pređu na neki drugi vid energije i da ne koriste plastiku i druge štetne materijale koji su već tretirani raznim hemijskim bojama“, stoji u pismu našeg sugrađanina koji očigledno jedini izlaz vidi u pomoći gradskih medija.

Pismo upućeno kablarnet.rs

 

 

Ostavite komentar