Sport

Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu

391pregleda

Proteklog vikenda u Bačkoj Topoli, u organizaciji kluba MX024, nastavljen je Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu,  uz učešće 50 vozača iz osam klubova.

Naši vozači ponovo su obradovali ljubitelje moto sporta. Vozači naša dva kluba Termorad „AMSK Čačak“ i „Tanasko Rajić“ nastavili suborbu sa vozačima MK „Ere“ iz Arilja za titule u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Na poslednjoj trci koja se vozi sledeće nedelje, takođe u Bačkoj Topoli, biće odlučeno ko će biti novi šampion Srbije, a u svim klasama se vodi borba za šampionski naslov.

U najmladjoj klasi MX65 do 12 godina starosti dva prvoplasirana u šampionatu do kraja trka su vodili duele iz kojih je ovog puta kao pobednik izašaoVuk Ćajić iz kluba „Tanasko Rajić“ ispred Andreja Popovića iz MK „Ere“, dok je zasluženotreće mesto zauzeo Noel Pešut iz „Sagmajster tima“. Vredno pomena je da je na ovoj trci debitovao  za MK „Ere“.

U klasi MX85, do 14 godina, pobedio je domaći takmičar David Vig iz kluba MX024, dok je vodeći u šampionatu Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“, uspeo pored zadobijene povrede u subotu na treninguda osvoji drugo mesto, dok je treći bio Relja Kuzman iz ekipe „BAP racing“.

U klasi MX1 se vodila velika borba između vodećih u šampionatu. Nakon dve vožnje, pobedu je odneo Marko Kostić iz AMSK „Pirot“, drugi je bio Miloš Đorđević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“,a treći NemanjaVemić iz MK „Ere“. Đorđeviću je dovoljno da u poslednjoj trci ove sezone samo završi obe trke da postane šampion Srbije.

U klasi MX2viđena je odlična vožnja Nenada Petrovića iz MK „Tanasko Rajić“, Janka Railića iz MK „Ere“ i domaćeg vozača Marka Česka iz MX024. Nakon dve trke, prvo mesto osvojio je Janko Railić ispred Nenada Petrovića i Marka Česka, tako da ćese nastavlja trka za šampionsku titulu između Railića i Petrovića.

U kupu Srbije u klasi MX3, posle dve vožnje najuspešniji je bio Viktor Lang iz ekipe „MX024“ ispred Vlada Rajevića iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“, dok je treći bio Sabolč Horvat iz ekipe MX024.

U klasi MXB najbolji je bio Filip Savić iz ekipe GTC racing iz Kraljeva, drugo mesto zauzeo je Kristijan Platner iz „Sagmajster tima“ a treći Gojko Popović iz ekipe GTC racing.

U klasi MXSpobedio je Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“, drugi je bio Vlatko Provodovski iz BAP racing tima, a treći Gabor Botka iz kluba MX024

U ekipnoj konkurenciji, u klasi klubova I prvo mesto je zauzela ekipa MK „Ere“, drugo ekipaTermorad „AMSK Čačak“, a treće MK „Tanasko Rajić“. U kupu Srbije, u klasi klubova II,  prvo mesto osvojila je ekipa „MX024“, drugo „Sagmajster tima“ a treće ekipa GTC racing iz Kraljeva.