Društvo

PROMOCIJA ILUSTROVANE KNJIGE „ARČI, PAS KOJI VOLI KNJIGE” U GRADSKOJ BIBLIOTECI U ČAČKU

302pregleda

U danima kada se obeležava Dečja nedelja, u prostorijama Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” u Čačku, na Dečjem odeljenju, održana je nesvakidašnja promocija ilustrovane knjige „Arči, pas koji voli knjige” autora Gorana Markovića i ilustratora Alekse Jovanovića.

U promociji su učestvovali autor, Goran Marković, glavni junak knjige, pas Arči, urednica Izdavačke kuće Pčelica, Bojana Jovanović, učiteljica i prijateljica Gogija i Arčija, Maja Koraksić i u ime Gradske biblioteke, bibliotekarka Marijana Lazić.

Gosti na promociji bili su predškolci vrtića „Radost” i „Gimnazion”. Oni su uživali slušajući o istinitim doživljajima glavnog junaka ove knjige o kojima im je pričao sam autor. Deca su bila u prilici i da pogledaju kratak film o Arčijevom odrastanju, da aktivno učestvuju u razgovoru o knjizi sa učiteljicom Majom i da se druže sa Gogijem i Arčijem, koje su mnogi od njih već znali iz omiljenog serijala ilustrovanih knjiga o Arčiju i Dori.

Pčelica je ovom prilikom Dečjem odeljenju čačanske biblioteke, kao i vrtićima koji su učestvovali u promociji, poklonila najnovije izdanje „Arči, pas koji voli knjige”, ali i ostale ilustrovane knjige o Arčiju i Dori.

Ostavite komentar