MozzartMOZZART SPORTSport

PET NA PET – Dimitrije Levajac: “Vidimo se  u Tokiju”

Mladi stonoteniser obezbedio je Srbiji olimpijsku vizu, igra za Banat, studira FON, a uzori su Nole i CR7!

912pregleda

 

Dimitrije Levajac je momak koji je najzaslužniji za odlazak srpske stonoteniske reprezentacije na Olimpijske igre 2020. godine. Pobedama u duelu sa selekcijom Hong Konga, naročito nad 19. svetskim igračem, Levajac je obezbedio našoj selekciji vizu za Tokio. Bilo je od “Ma nema šanse” do “Vidimo se u Tokiju”.

Inače, životni put našeg junaka, koji ove godine puni devetnaest godina, je pun interesantnih podataka. Majka je rođena u Bresnici kraj Čačka, deda po ocu u okolini Mrčajevaca. Deda se preselio u Banja Luku gde je rođen tata našeg gosta, ali i Dimitrije sa bratom i sestrom. Iz Banja Luke svi su se preselili u Moskvu gde je jedno vreme živeo. Porodica se vratila u Srbiju, a Levajac je nastavio da trenira stoni tenis. Igra za Banat iz Zrenjanina koji je lider u Superligi Srbije. Pošto je upisao FON, studije na daljinu, živi na relaciji Zrenjanin – Beograd.

U timu za Olimpijadu su pored Dimitrija Levajca i Marko Jevtović, Žolt Pete, uz selektora Miloša Đukića. Mada su Srbi autsajderi na OI Levajac podvlači das u jedno veliko čudo ostvarili, zašto ne i drugo u Japanu.

A do tad odgovori sjajnog, mladog momka na MOZZARTOVA pitanja…

1.Da li ste svojevremeno imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima, osim stonog tenisa, i kojim?

“Živeo sam u Banja Luci i sa četiri godine krenuo sam u školicu sporta. Učili smo opšte stvari u vezi sa fudbalom, košarkom, odbojkom, rukometom…Potom sam krenuo na veliki tenis. Trenirao sam ga par meseci, ali smo se iz Banja Luke preselili u Moskvu. U Rusiji je bavljenje belim sportom bilo preskupo pa sam prešao na stoni tenis”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

 “Imao sam i imam dvojicu uzora. Prvi je naš Novak Đoković. To ne moram da obrazlažem. Drugi je fudbaler Ronaldo, atleta, fizikalije, radnik…Voleo bih da imam njegove potencijale”.

  1. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Crvenu zvezdu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Još sam mlad, ali ove kvalifikacije za OI u Japanu 2020. godine za sad su ostavile dubok trag. Dobio sam 19. igrača sveta i tako smo izborili vizu za Tokio. Takođe, sećam se najstarijeg  evropskog turnira održanog u Zagrebu. Bili smo ekipno prvi i ja pojedinačnoj konkurenciji. Imao sam neki učinak od 17:0. Odmah sam dobio ugovor sa firmom Tinhar koja proizvodi sportsku opremu”.

5.Životni i sportski moto?

“Red, rad i disciplina”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Italije, BREŠA – NAPOLI. Domaći tim ima duplo manje bodova od Napolija. Gosti imaju poslednjih pet pobeda, uz poraz. Milan, Bolonja i Juventus uzeli su bodove Breši koja je uz to dva puta odigrala nerešeno. Poslednji međusobni okršaj Napoli je dobio sa 2:1, a ima i bolji skor, 3:5:7.

“Iks, dva, uz dva plus”.

IZVOR: MOZZART SPORT

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar