Film

PET NA PET – Glumac Dušan Kaličanin: Pet godina sam trenirao karate i nosilac sam braon pojasa

Srpski glumac kaže da je osvajao medalje u streljaštvu, a dao je i jedan kladilački savet!

1.88Kpregleda

Glumac Dušan Kaličanin, koga trenutno gledamo u seriji „Istine i laži“ koja se premijerno prikazuje na TV Prva, gost je današnje Mozzartove rubrike „Pet na pet“. Rođen je u Nišu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Milana Plećaša. Njegova naklonjenost muzici i plesu uticali su na to da pored glumačke izgradi i baletsku karijeru.

Ipak, najznačajnija crta njegove ličnosti je humanost. Pre deset godina je sa svojom koleginicom Kalinom Kovačević učestvovao u humanitarnoj misiji „Ples do snova“ u kojoj su igrali za malog Mitra Jojića. Svojom izložbom „Identitet“ koju je pokrenuo u Beogradu, da bi je proširio i na ostale gradove Srbije, pomogao je obolelima od bulozne epidermolize. To je bila izuzetno neobična izložba fotografija na kojima je Dušan bio u glavnoj ulozi modela. Učestvujući nedavno i u plemenitoj akciji kompanije Mozzart, „Humanitarni tiket u podne“, tipovao je za malu Nikolinu kojoj su potrebna sredstva za operaciju tumora.

Dušan je imao različite uloge u 5 Nemogućih misija, snimio je razglednice za Evrosong, a može se pohvaliti i ulogama u serijama „Gorki plodovi“, „Greh njene majke“, „Miris kiše na Balkanu“, Bela lađa“. Član je ansambla Pozorišta na Terazijama. Da li se i koliko bavio sportom i šta misli o tome, saznaćete u našoj današnjoj rubrici.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

„Trenirao sam karate pet godina i nosilac sam braon pojasa, a uspešno sam se bavio i streljaštvom.  Tu sam osvojio i nekoliko medalja.  Volim i danas da svratim do streljane i malo pucam rekreativno“.

2.Ko Vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?

„Nisam imao uzora što je čudno, ali su mi u jednom glumačkom kvizu u žiriju bili Tanja Petrović i Savo Milošević. Kada sam ih upoznao poneo sam dobar utisak o njma i bili su mi jedni od omiljenih sportista“.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

„U srcu sam uvek nosio klub za koji sam se takmičio, a ovako navijam  za reprezentaciju . Nisam neko ko se mnogo nervira ako izgubimo, nerviram se ako ostavljamo utisak da ne znamo šta radimo na terenu – borilištu. Srećan sam što je utisak koji ostvljamo česće suprotan od onoga što me nervira“.

4.Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

„ŠKOLSKA OLIMPIJADA U ĆUPRIJI! Kao učenik Gimnazije bio sam uzbuđen što predstavljam svoju školu i za mene je to bila posebna odgovornost i velika čast. U tom momentu, kao odgovrnom srednjoškolcu, u meni se javilo uzbuđenje kao na pravoj Olimpijadi“.

5.Životni i sportski moto?

„Najteze je pobediti sebe“!!!

IZVOR: MOZZART SPORT

Nela i Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

Ostavite komentar