MozzartPet na pet

PET NA PET – JELENA POPOVIĆ: Oprobala sam se u atletici, odbojci i rukometu, mada sam ceo život sanjala da se bavim umetničkim klizanjem

Naša mlada glumica je fascinirana Jelenom Išimbajevom, ruskom skakačicom sa motkom!

54pregleda

Rođena je u Baru gde je završila osnovnu i srednju školu. Bavila se plesom i završila je solo pevanje. Diplomirala  je glumu na Fakultetu dramskih i filmskih umetnosti u klasi profesorke Ljiljane Blagojević u Beogradu.  Učestvovala je u predstavama: “San letnje noći”, “Kao i sve slobodne devojke”, “Kapetan Džon Piplfoks”, “Mulen Ruž”, “Kralj lavova”, “Zdravkina lekcija o saobraćaju”…Osim klasičnog teatra JELENU POPOVIĆ zanima muzički i fizički teatar, a najduže se bavila plesom. Međutim, oprobala se u atletici, odbojci i rukometu. Ceo život sanjala je da se bavi umetničkim klizanjem.

Danas je naša gošća u rubrici “Pet na pet”.

1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali neki sport i koji?

“Najduže sam se bavila plesom. Ali oprobala sam se u atletici, odbojci i rukometu. Mada sam ceo život sanjala da se bavim umetničkim klizanjem”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima,a koga ste voleli, iz sveta glume?

“Bila sam fascinirana, i dalje sam, Jelenom Išimbajevom, ruskom skakačicom motkom.  Meryl Streep je oduvek bila moj glumački uzor, a sada uz nju mnogo volim Cate Blanchett i Natalie Portman. Sve tri su tako različite, a sjajne”. 

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu i Vaša uloga koja vam je posebno draga?

“Jao, to je teže pitanje. Volim Barselonu.  Međutim, volim i Crvenu zvezdu. Trenutno, moja najdraža uloga je uloga Vanje iz mog diplomskog filma ‘Vanja – Bog je milostiv’, verovatno zato što sam temu i sve birala sama pa sam zato najviše vezana baš za nju. Ali mislim da će moje posebno drage uloge tek dolaziti”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života i događaj iz kulture, neka premijera, omiljeni film ili serija?

“Kad sam već pomenula Jelenu Išimbajevu, pamtim Peking 2008 kad je oborila Svetski rekord preskočivši 5.05. Gledali smo svi u kući bez daha. Iako je kasnije opet prevazišla samu sebe i skočila u Cirihu 5.06, Peking je bio napetiji. Najvidivniji kulturni događaj je definitivno koncert Yasmin Levy, izraelska pevačica i kantautorka sefardskog porekla. Ta žena je čista emocija, pa je i to veče u Kombank dvorani bilo čista emocija”. 

5 Životni ili sportski moto?

“Kada sam se spremala da upišem glumu, crnogorska glumica, moja draga Katarina Krek mi je na nekom od naših časova rekla: ‘Živi život u full – u, nikad se ne štedi, makar i bolelo, znaj da vredi, vredi’. I dan danas posle evo pet, šest godina to vrtim kroz glavu”.

 

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu Lige šampiona, PORTO – ČELSI. Portigalci su slavili u poslednje tri utakmice. Plavci nakon 15 mečeva bez poraza doživeli su neuspeh protiv VBA sa 5:2. Istorija je na strani Čelsija 2:1:5. Na stadionu Sevilje sudiće arbitar iz Slovenije.

“Probajte sa brojem golova, od nula do dva”.

IZVOR: MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar