MozzartSport

PET NA PET – NIKOLA JAKŠIĆ JAKŠA: Za fudbal zaista nisam imao talenat

Srpski vaterpolo reprezentativac nikad neće zaboraviti finale pred 20.000 navijača u beogradskoj Areni!

473pregleda

Pobedama nad Rusijom, Rumunijom i Holandijom srpski vaterpolisti uspešno su prošli kroz grupnu fazu kontinentalnog šampionata u Budimpešti. Naši Delfini sad očekuju poraz Nemačke i Špance kao protivnike u četvrtini finala.

Još uvek, jedan od naših najmlađih vaterpolista, Nikola Jakšić, i pored fokusiranosti na naredne utakmice odazvao se MOZZARTOVOM pozivu da učestvuje u Humanitarnom tiketu u podne (sreda), ali i da nam efikasno odgovori na naša pet pitanja za “Pet na pet”. Inače, Jakša u vitrinama ima sijaset zlatnih medalja sa Svetskog prvenstva (Kazanj) i Svetske lige (Bergamo). U Riju je došao do novog najsjajnijeg odličja, kao i na kontinentalnom šampionatu…Sa Ferencvarošem ima osvojenu Ligu šampiona i dva Super kupa. Višestruki je šampion Srbije sa Partizanom, najbolji sportista JSD Partizan, najbolji mladi sportista po izboru OK Srbije.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport i koji?

 “Kao i svi dečaci krenuo sam sa fudbalom. Igrao sam negde na Zvezdari, a pošto sam bio, slobodno napišite, ekstremno loš, brzo sam odustao. Sad, roditelji su želeli da se bavim nekim sportom, da vodim zdrav život, a pošto sam voleo vodu krenuo sam na vaterpolo”.

2.Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?

 “Naravno, voleo sam sve naše vaterpolo reprezentativce”.

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Vaterpolo klub Partizan”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Beogradska Arena, finale sa Crnom Gorom na Evropskom prvenstvu pred 20.000 navijača. To se nikako ne može zaboraviti. Uz to smo došli do pobede i sedme kontinentalne titule”.

5.Životni i sportski moto?

“Večita borba, kako u bazenu, tako i u životu”.

IZVOR : MOZZART SPORT

 Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

Ostavite komentar