MozzartPet na pet

PET NA PET – UROŠ NOVOVIĆ: Trenirao sam ragbi na Dorćolu, a sada rekreativno igram fudbal i basket

Srpski glumac ističe da mu je košarka obeležila detinjstvo!

252pregleda

Naš glumac i reditelj nedavno je bio učesnik Mozzartovog Humanitarnog tiketa u podne. Rođen je na Dorćolu, ali nećemo pogrešiti ukoliko napišemo da je rođen na daskama koje život znače. Od predstava u kojima je igrao Uroš Novović izdvajamo samo neke: “Muškarčine”, “Buba u uhu”, “Bajpas Srbija”…Ne smemo izostaviti ostvarenja “Pored mene”, “Pored tebe” i “Pored nas”. Do kraja oktobra Uroša možete gledati u više predstava u KPGT – u.

Za nas je interesantno da se bavio ragbijem, da je kao igrača voleo Toni Kukoča, a da se još seća poraza naše fudbalske reprezentacije od Holandije sa 6:1.

Više o sportskim afinitetima umetnka Uroša Novovića možete saznati iz njegovih odgovora za rubriku “5 na 5”.

1.Da li ste svojevremeno, kao tinejdžer, trenirali  neki sport i koji?

“Omiljeni sport bio mi je ragbi koji sam trenirao u Dorćolu. Bilo je tu i osvojenih medalja, a sada rekreativno igram fudbal i basket. Košarka mi je obeležila detinstvo drim tim, uspesi jugoslovenske reprezentacije…”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u danima odrastanja?

“Navešću samo jednog od dragih igrača, naravno košarkaša, Toni Kukoča”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Nema priče, Crvena zvezda mi je voljeni klub”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i film koji volite?

“Sport obožavam, naročito međunarodna takmičenja, a posebno tragično sam doživeo poraz tadašnje fudbalske reprezentacije. Zaledio me poraz od Holandije, bilo je 7:1 ili 6:1, ali svakako sam tragično doživeo neuspeh”.

  1. Da li imate omiljene umetnike i filmove?

“Zauvek ću voleti Nebojšu Glogovca, Al Paćina i Kristijana Bejla. Jedan od filmova koje bih stavio u vrh liste je ‘Dvanaest gnevnih ljudi’. Jedna od mojih profesionalnih želja je da dobijem više uloga na filmu”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu Evrolige, CRVENA ZVEZDA – ŽALGIRIS. Zvezda se nije dobro provela u Laktašima, Igokea je slavila sa 75:68. Pre toga je pobedila u Izraelu, ali i Budućnost u Beogradu. Zenit i Lion su dobili Litvance koji imaju dva startna poraza. Bez Lazića i Cirbesa Zvezda je favorit protiv Litvanaca, a naš umetnik smatra da pokušamo sa kombinacijom:

“Jedinica, uz više od 144.5 poena”.

Foto: priv.arh. Uroš Novović

MOZZART Sport

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar