Sport

PET NA PET – Vasilije Micić: “Zbog Miloša Vujanića sam poneo dres sa brojem trinaest”

1.08Kpregleda

Srpski košarkaški reprezentativac bio je šampion države u skijanju!

Skijanje je bio prvi sport kojim se bavio. Da su mu odlično išli slalom i veleslalom potvrđuje i podatak da je bio šampion države. Prelaskom u srpsku prestonicu fokusirao se na košarku. Prvi klub za koji je nastupao bio je OKK Beograd, zatim Zvezda, pa FMP.

Vasa Micić, naš današnji gost u rubrici “Pet na pet”, potom je prešao u Mega Bemax, tadašnju Mega Vizuru. Bio je učesnik kampa u Trevizu, a potom biran na draftu od strane Filadelfije. Parafirao je ugovor sa minhenskim Bajernom, pozajmljen je Crvenoj zvezdi, a u julu 2016. godine otisnuo se u Tursku. Naredna destinacija je litvanski Žalgiris. Nakon godinu dana ponovo je parafirao za jedan turski klub, sad Anadolu Efes, u kome pruža fenomenalne partije. Bio je MVP Evrolige za mesec novembar 2018. godine.

Inače, promoter je YUBAC kampa na Kopaoniku. Pošto je odrastao na srpskoj lepotici svojevremeno je bio učesnik, a sad je glavni promoter kampa što za Vasu ima posebnu simboliku. Kopaonik i Yubak su mu omiljena mesta jer ga podsećaju na detinjstvo. Micić, svojim angažmanom na YUBAK – u želi da održi kvalitet kampa na najvišem nivou.

Pored medalja koje je uzeo sa mlađim selekcijama naše reprezentacije osvojio je srebro na EP za senior pre dve godine. 

1. Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?

“Naravno. Četiri godine bavio sam se skijanjem, discipline, slalom i veleslalom. Bio sam i državni prvak. Sve je to bilo normalno pošto sam odrastao na Kopaoniku. Potom smo se preselili u Beograd gde se i okončala moja skijaška karijera, ali sam se pronašao u drugom sportu. Košarka je postala moj novi izazov. ‘Krivac’ za posvećenost košarci bila je moja sestra koja je govorila da su košarkaši pametni momci. Takođe, živeo sam na Karaburmi pa sam se opredelio za OKK Beograd kao prvi klub”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Moj prvi uzor je bio Miloš Vujanić. Zbog Miloša sam poneo dres sa brojem trinaest. Kasnije sam zavoleo i Dimitrisa Dijamantidisa”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Crvenu zvezdu”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“ Za sad pamtim polufinale sa reprezentacijom Rusije koju smo dobili sa 87:79 i otišli u finale. Dobro, znamo šta je bilo sa Slovenijom u finalu”.

5. Životni i sportski moto?

“Verujem u konstantnost i kontinuitet”.

Izvor: Mozzart Sport

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Ostavite komentar