Sport

Vladimir Lučić, trener Vršca: Uslovi za rad u klubu su fenomenalni, na dobrom smo putu da opstanemo u KLS-u

Mladi strateg veruje u još bolje partije svog tima

1.05Kpregleda

Od kada je KK Vršac preuzeo Vladimir Lučić, tim iz Banata se prosto preporodio. Da podsetimo, pre nego što je na klupu Vrščana seo trener iz Čačka, tim je imao skor od jedne pobede i čak šest poraza.

Međutim, kada je kormilo ekipe u svoje ruke uzeo Lučić, ekipa je napravila evidentan pomak u igri, pa su čak savladani Sloboda iz Užica i Zlatibor iz Čajetine, dva srpska predstavnika u Drugoj ABA ligi. To jasno govori koliko je tim trenera Lučića podigao nivo svojih igara.

On sam ističe važnost navedene dve pobede protiv Zlatibora i Slobode.

,,Uspeli smo prvo da pobedimo u Vršcu ekipu Zlatibora, a zatim i Slobodu u Užicu, dva tima koja učestvuju u Drugoj ABA ligi. Ta dva trijumfa jasno pokazuju da je naša ekipa počela da podiže svoju formu, za razliku od početka sezone. Smatram da kako vreme bude odmicalo da ćemo igrati sve bolje i bolje“, rekao je Lučić.

Vršcu predstoji dobar raspored u nastavku KLS-a, što on namerava da iskoristi.

,,Moram da istaknem da je raspored dosta dobar po nas. Igraćemo nešto više utakmica na domaćem terenu, a očekujem da većinu tih duela pobedimo. Ali valja naglasiti da Vršac može da igra ravnopravno sa bilo kojom ekipom i na gostovanju, što je potvrđeno u prethodnom periodu“, kazao je mladi trener.

Vladimir Lučić ističe koliko je impresioniran situacijom koju je zatekao u KK Vršac.

,,Vršac je košarkaški grad sa velikom tradicijom. Uslovi za rad su fenomenalni, od hale u kojoj treniramo i igramo utakmice, preko organizacije u klubu, pa do igrača koji se nalaze u rosteru. Zaista sam veoma prijatno iznenađen onim što sam zatekao u Vršcu. Lepo je raditi u jednom ovakvom klubu“, naglasio je Lučić.

Trener Vršca smatra da je primarni cilj kluba opstanak u KLS takmičenju.

,,Posle jako lošeg starta, a podsetiću da sam ekipu preuzeo kada je imala skor od jedne pobede i šest poraza, glavni cilj je zadržati status u KLS-u. Mislim da smo na dobrom putu da to i učinimo, a verujem da imamo snagu i kvalitet da se uključimo u borbu za gornji deo tabele“, završio je Vladimir Lučić.

Piše: Nikola Minović

Ostavite komentar