Sport

Vuk Radojičić: Košarkaški razlozi su prevagnuli da dođem u Čačak 94, smatram da mi je Čačak 94 najbolja opcija

Sjajni mladi Čačanin, za juniore Jene, svojevremeno je postigao fenomenalnih 48 poena, dva više od pređašnjeg rekorda, a sada se nada da će pomoći Čačku da beleži dobre partije!

403pregleda

Sa šesnaest godina Vuk Radojičić je debitovao za prvi tim nemačke Jene koja je bila član Bundeslige. U utakmici protiv prvoplasirane Albe, u konkurenciji juniora, za 33 minuta igre, Vuk je svojevremeno postigao 48 poena od ukupno 90, koliko ih je Jena zabeležila u tom meču. Od 18 pokušaja ubacio je 12 trojki, dok je indeks korisnosti iznosio 43. Postavio je rekord u juniorskoj ligi Nemačke kad je broj trojki u pitanju. Veoma perspektivnog igrača iz Srbije poštovali su u Jeni za koju je beležio sjajne partije na tri fronta. Igrao je za seniorski, razvojni i juniorski tim za koji je prosečno upisivao po 24.5 poena, šest asistencija i četiri i po skoka.

Nakon više godina Vuk karijeru nastavlja u Srbiji, u svom rodnom gradu, u KK Čačak 94.

“Ako se na trenutak vratim na Nemačku mogu da kažem da je prve dve, tri godine bilo malo teže. Veoma mlad sam se odvojio od kuće, ali vremenom sam se prilagođavao, ušao u rutinu…Treninzi, utakmice i sve je bilo jednostavnije. Kasnije mi je i dolazak devojke pomogao da prevaziđem nostalgiju za Srbijom”, priseća se Radojičić.

Na koji način ćete pamtiti igre za Jenu?

“Pa do ove poslednje sezone bio sam zadovoljan kako je sve izgledalo. Mogao sam da nastavim u Jeni, ali košarkaški razlozi su prevagnuli. Zaključio sam da je vreme da se nešto menja i to sam učinio, došao sam u Čačak 94. Razgovarao sam sa Radenkom, Đorđem i smatram da mi je Čačak 94 najbolja opcija”.

Mnogi govore da je  kvalitet KLS – a uznapredovao?

“Liga je mlada, mislim sa mlađim igračima, više se trči, zahtevna je…To je moj zaključak na osnovu onoga što sam ispratio. Ljudi u klubu su zadovoljni sa pojačanjima, nadam se da ćemo biti baš kvalitetni”.

Pripreme startuju 15. avgusta?

“Da, ali nema odmora. Radim na sebi, teretana i ostalo… Da spreman dođem na pripreme”.

Našli ste vremena da u Čačku dočekate avanturiste iz Nemačke?

“Pa dobio sam poruku da bračni par iz Nemačke biciklama dolaze u Srbiju. Prvo u Beograd, pa su izrazili želju da dođu u Čačak. Ljude ne poznajem, ali ću ih rado provesti kroz Čačak, na neki način biti domaćin”, zaključuje Vuk Radojičić.

Đ.M.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar