Humanitarni radMOZZART SPORT

1566. Humanitarni tiket u podne:  Ana Smiljanić tipuje za lečenje Minje Matić i Lane Jovanović – obe boluju od Spinalne mišićne atrofije, Tip 1

Članica Srpskog lekarskog društva i Udruženja književnika Srbije, pedijatar i pesnikinja očekuje dobitak od 117.300 dinara!

657pregleda

Današnji MOZZARTOV dobrotvorni tiket rezervisali smo za plemenito klađenje književnice, specijaliste pedijatrije i rođene Čačanke Ane Smiljanić. Završila je medicinski fakultet u Beogradu. Kao vrstan pedijatar, leči i voli našu decu u Institutu za neonatologiju u Beogradu.

Objavila je tri zbirke poezije:” Performans”,

“Fiesta” i “Videla sam te izbliza”. Proglašena je za “Pesnikinju godine”, 2017. godine, ispred Arte asocijacije – međunarodnog udruženja umetnika. U makedonskom časopisu Stožer, Udruženja makedonskih književnika, pesme su joj prepevane na makedonski jezik. Za svoje književno stvaralaštvo, nagrađivana je u zemlji i inostranstvu.

Osvojila je više međunarodnih književnih nagrada: Međunarodnu nagrada “La voce dei Poete” – Verbumlandiart Regione Lazio, 2019.godine u Vatikanu – Rim, Italija, za pesmu ZVONA STIH. Međunarodnu nagradu za “Pesnikinju godine” u 2019.godini u Makedoniji, sa nagradom pod nazivom “BEZVREMENA ŽENA”, koju dodeljuje FONDACIJA TAKEC – BITOLA. Potom, dobitnica je Međunarodne nagrade “Branislava Wajs Papuša”, koju dodeljuje Udruženje romskih književnika, povodom Svetskog dana Roma, 8.april. Ani je pripala i Književna nagrada “Dušan Matić”, za očuvanje i negovanje književnog stvaralaštva, koju dodeljuje Književni klub “Dušan Matić” iz Ćuprije i mnoge druge.

Članica je Srpskog lekarskog društva i Udruženja književnika Srbije, a potencijalni dobitak namenjuje za lečenje Minje Matić i Lane Jovanović – obe boluju od Spinalne mišićne atrofije, Tip 1.

Pomozimo Minji! Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030.

Pomozimo Lani! Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030.

Evo i kako izgleda dobrotvorni tiket naše drage pesnikinje i pedijatra Ane Smiljanić:

Krećemo od Liga Kupa Engleske, ČELSI – BARNSLI. Nakon tri pozitivna rezultata Čelsi je poražen od Liverpula. Gosti su u poslednjih šest utakmica naizmenično dobijali i gubili. Međusobni skor kaže 2:0:1 u korist Plavaca koji imaju pobedu od 4:0. Plavci oslabljeni ulaze u meč.

“Gol u prvom, a minimum dva gola u drugom poluvremenu”.

Osim poezijom, učesnica našeg humanitarnog tiketa, bavi se i pisanjem proze, te je u tekućoj 2020. godini postala dobitnica „Specijalne nagrade“ za priču „Zaklinjanje“ ispred VerbumlandiArt asocijacije, sa sedištem u Italiji. U ovom trenutku, u najavi je njena sledeća knjiga kratkih priča pod nazivom „Glumište nemih senki“. A mi najavljujemo i drugu utakmicu na dobrotvornom tiketu, meč šesnaestine finala engleskog kupa LESTER – ARSENAL. Lisice su bile sigurne u Premijer ligi sa dve pobede od 3:0 i 4:2. Arsenal je nanizao čak sedam trijumfa, poslednji sa 2:1. Poslednji okršaj dva kluba okončan je rezultatom 1:1, a međusobni skor je 4:8:16. U većim kadrovskim problemima je Arsenal.

“Igram od tri do pet golova”.

Naša gošća prelazi na kvalifikacije za Ligu šampiona, GENT – DINAMO. Klub iz Kijeva ima poslednjih šest pozitivnih rezultata, sa pet sigurnih pobeda. Ukrajinci su bili uspešniji u dva međusobna okršaja sa Gentom. Gent je u poslednje dve utakmice slavio nad Rapidom i Muskronom.

“Tri plus”.

Poslednji fudbalski meč dolazi opet iz kvalifikacija za LŠ, OLIPIJAKOS – OMONIJA. Grci su slavili u poslednja dva meča, a u četiri pobede od šest utakmica pobeđivali su bez primljenog gola. Kiprani nisu poraženi na poslednjih deset utakmica, eliminisali su i našu Zvezdu. Atinjani su slavili u poslednjem prijateljskom meču sa 3:0.

“Jedan tim neće dati gol na utakmici”.

 Nekoliko rečenica o MOZZARTOVOM društveno odgovornom poslovanju i plemenitom listiću.

 Kompanija je kroz “Humanitarni tiket u podne” donirala 16.299.489, 00 dinara. Fudbaler Mirko Milikić postao je 55. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000, 00 dinara. Komentator i voditelj Smiljan Banjac je 211. plemeniti dobitnik, a 212. uspešni kladilac je bivši selektor Mladen Krstajić sa sjajnim dobitkom od 247.100, 00 dinara. Vanja Savić je ostvarila dobrotvorni dobitak od 162.700 dinara.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 84. košarkaška terena. U 2019. godini u čast legendarnog  Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu, a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. U naselju Stepa Stepanović otvaren je renovirani teren “Željko Rebrača”. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama 150.000 i penzionerima, 100.000 evra, a poslednja akcija je donacija svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike.

 Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600, 00 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

Podsećamo na MOZZARTOVE  plemenite kladioce, u “Humanitarnom tiketu u podne”, sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. Među 56 dobitnika su Emir Kusturica, Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević,  Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić i Vanja Savić.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku!

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran i za Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1”. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

IZVOR: MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com