Humanitarni radSport

1086. Humanitarni tiket u podne: Predrag Peđa Mijatović tipuje za Udrženje Debra – decu leptire

Legendarni fudbaler očekuje pobedu Helsinkija!

642pregleda

U ponedeljak učesnica Humanitarnog tiketa u podne bila je srpska reprezentativka Maja Aleksić. Zlatna odbojkašica sa Svetskog prvenstva u Japanu tipovala je za učenika petog razreda Dimitrija Vasića. Dimitrije pohađa V/3 odeljenje OŠ “Veljko Dugošević” i hrabro se bori sa malignitetom na mozgu. Plemeniti listić nije “prošao”, ali je menadžment MOZZARTA doneo odluku da donira 20.000, 00 dinara za Dimitrijevo lečenje.

I vi možete pomoći, uplate idu na Aleksandru Vasić, Banka Intesa, a broj računa je 160 – 5100103496597 – 21.

Sad je prilika i da vas podsetimo da je srpska odbojkašica postala 173. dobitnica u plemenitom listiću kompanije MOZZART.  Naša kompanija je u okviru akcije “Humanitarni tiket u podne”, na preko 80 adresa, donirala ravno12.328.290, 00.

Od danas će pomenutu sumu pokušati da uvećaju sledeći plemeniti kladioci: legendarni fudbaler Predrag Peđa Mijatović, košarkaš FMP – a Marko Jeremić i televizijski lik Cojle Manojlović koga tumači glumac Srđan Ivanović.

Izuzetnu igračku karijeru Peđa Mijatović je gradio u Komu, Mladosti, Budućnosti, Partizanu, Valensiji, Realu, Fjorentini, Levanteu… Iz Podgorice je “preko Poljuda” ipak stigao u Humsku. Sa crno – belim prvo osvaja domaći kup pa šampionsku titulu. Biran je za najboljeg fudbalera Španije dok je nastupao za Valensiju.  Datim golom Madriđanima je vratio titulu prvaka Evrope posle 32 godine. Iza Ronalda bio je drugi igrač Starog kontinenta.

Bio je i član zlatne reprezentacije iz Čilea. Čak 73 utakmice odigrao je za “A” tim. Biran je za najboljeg sportistu Jugoslavije, a najbolji fudbaler bio je 1992, 1993 i 1998. godine.  Mijatović je bio i direktor kraljevskog kluba, a evo kako izgleda Peđin plemeniti listić.

Krenuli smo od Finske, ROPS – HELSINKI. Istorija je na strani HJK – a, 12:12:36, uz najubedljiviju pobedu gostiju od 7:0. Helsinki do sad ima šest remija, domaći pet poraza. U poslednjem kolu Helsinki je slavio dok je Rops odigrao nerešeno. Poslednji međusobni okršaj HJK je dobio sa 3:0.

“Nadam se pobedi gostujućeg tima, dvojka”.

Naredna utakmica je BRONDBI – RANDERS. Kod Danaca Brondbi ima bolji skor, 22:9:7, uz najubedljiviji trijumf od 4:0. Domaći imaju tri pobede i dva poraza iz poslednjih pet mečeva. Gosti dva trijumfa i tri remija. U međusobnim okršajima Brondbi nije izgubio na poslednjih 12 duela.

“Jedinica”.

Očekuje nas utakmica iz Rumunije, DINAMO – VOLUNTARI. Klub iz Bukurešta ima 12 bodova više od rivala. Statistika je ubedljivo na strani Dinama, 12:0:0. Niz od četiri meča bez poraza Dinamo je prekinuo u poslednjem kolu, doživeo je minimalan poraz. Voluntari je slavio sa 2:1.

“Verujem da će biti golova na meču, tri plus”.

I dobrotvorni listić zaključujemo u Irskoj, DUNDALK – SLIGO. Lider lige dočekuje šestoplasirani klub koji ima priličan bodovni zaostatak u odnosu na rivala. Domaći nisu izgubili na jedanaest poslednjih mečeva, Roversi na sedam. Oba tima imaju najubedljivije trijumfe od po 5:0, ali bolji skor imaju domaći, 19:8:12.

“Neka bude kombinacija iz jedan u jedan, uz tri plus”.

Još malo o MOZZARTOVIM društveno odgovornim aktivnostima…

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Kompanija MOZZART je samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na veliki broj adresa donirala ravno12.328.290, 00dinara.

Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.

Selektor Srbije i trener Virtusa, koji je osvojio FIBA Ligu šampiona,  Aleksandar Đorđević, bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović. Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Peđe Mijatovića dobitak će biti doniran i za Dom za lica sa invaliditetom, Prijedor. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

 

IZVOR: MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar