Humanitarni radSport

1089. Humanitarni tiket u podne: Danko Mraković tipuje za Univerzitetsku dečju kliniku “Tiršova”

Gitarista, vokal, tamburaš Belih pčela očekuje pobede AEK – a i Venecije!

722pregleda

Naš današnji plemeniti kladilac je Danko Mraković. Rođen je 22.05.1967. godine od majke Olge i oca Milana. Osnovnu i srednju školu završio je u Čačku, a Veterinarski fakultet u Beogradu. Profesionalno se bavi muzikom, svira gitaru, tamburu u grupi “Bele Pčele” i sarađuje sa mnogim orkestrima i kolegama.

“Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na prilici da potencijalni dobitak usmerim ka Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici”, poručio nam je Danko uz napomenu da njegovu porodicu čine supruga Svetlana i četvoro dece, bliznakinje Smiljana i Danica, imaju po 20 godina, i blizanci Matija i Jelena, pet godina su mlađi.

Pored Danka naši dobrotvorni kladioci ove sedmice su: fudbaler Nikola Ninković, trener Vahid Halilhodžić, fudbaler Miloš Pantović, glumac Miša Dragičević, trener Duško Grujić, odbojkašica Sara Lozo, potom Srećko Jarić, Bjanka Buša, Radovan Krivokapić…

Naš gost kreće u plemenito tipovanje od utakmice URUGVAJ U20 – EKVADOR U20. Reč je o duelu iz osmine finala Svetskog prvenstva za U20. Mladi Urugvajci nisu izgubili na poslednjih osam mečeva, a na SP su pobedili sva tri rivala. Ekvador je imao sva tri znaka, pobedu, remi i poraz. Urugvaj ima i bolji međusobni skor 4:2:0.

“Da se okušam sa brojem golova od dva do četiri”.

Iz Poljske prelazimo u Hrvatsku gde revanš utakmicu igraju ISTRA 1961 i ŠIBENIK. Prvi meč je okončan rezultatom 1:1. Istra je pre ovog remija imala tri poraza i pobedu. Gosti pobedu, remi i dva poraza. Šibenik ima nešto bolji skor, 3:6:4 i najubedljiviji trijumf od 4:1.

“Ne očekujem mnogo golova, od dva do tri”.

Naš muzičar i humanitarni kladilac prelazi na košarkaške parkete Grčke, AEK – PROMITEAS. Treća polufinalna utakmica kod rezultata 1:1 u seriji. AEK je prvi duel dobio sa poenom razlike, a drugi izgubio ubedljivije nego što je slavio, deficit od devet poena. Serija se igra do tri pobede, a međusobni skor je ujednačen, 4:4.

“Tim Dušana Šakote pobeđuje uz hendikep minus 5.5”.

I da dobrotvorni listić zaključimo na Čizmi, VENECIJA – KREMONA. Jedan od polufinalnih duela plej – ofa sa rezultatom 1:1 u seriji, a igra se do tri trijumfa.Naravno, Venecija ima bolji međusobni skor 18:7. Prvu utakmicu je dobila sa sedam poena pa je izgubila sa četiri.

“Pobeda Venecije uz hendikep, -5.5”. 

Naša kompanija je u okviru akcije “Humanitarni tiket u podne”, na preko 80 adresa, donirala ravno12.328.290, 00 dinara.

Još malo o MOZZARTOVIM društveno odgovornim aktivnostima…

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Kompanija MOZZART je samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na veliki broj adresa donirala ravno12.328.290, 00dinara.

Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.

Selektor Srbije i trener Virtusa, koji je osvojio FIBA Ligu šampiona,  Aleksandar Đorđević, bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović. Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Danka Mrakovića dobitak će biti doniran i za Dnevni boravak za decu i omladinu sa autizmom “Deca svetlosti”. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

IZVOR: MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar