Humanitarni radSport

1096. Humanitarni tiket u podne: Radmilo Ivančević tipuje za NURDOR – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka

Trener u srpskoj reprezentaciji U21 očekuje pobede Danske, Norveške i Austrije!

883pregleda

Novi ponedeljak, nova radna sedmica za naš dobrotvorni listić. Da vas podsetimo da je kompanija MOZZART samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na preko 80 adresa donirala ravno12.328.290, 00 dinara. U narednih sedam dana pomenutu cifru pokušaće da uvećaju naši novi plemeniti kladioci: Ivana Vukajlović, Srećko Jarić, Aleksandar Vukosavljević – Mlata, Voja Aralica, Radovan Krivokapić, Lena Bogdanović i danas Radmilo Ivančević.

Ivančević je trener u stručnom štabu srpskog nacionalnog tima U21 koji se sprema za kontinentalno takmičenje koje uskoro počinje. Orlići igraju u Trstu sa Austrijom, Nemačkom i Danskom. Prvi meč je već za sedam dana, 17. juna.

Inače, Radmilo je tokom prebogate igračke i trenerske karijere radio u Šumadiji, Partizanu, niškom i kragujevačkom Radničkom, Obiliću, Radu, Smederevu, Novom Pazaru, ali i u inostranstvu od Kuvajta, Kipra, Severne Makedonije, Grčke, do Španije. Na Pirinejima je bio u stručnim štabovima Ovijeda i Atletiko Madrida.   

U moru obaveza u reprezentaciji U21 Radmilo je sastavio današnji Humanitarni tiket u podne. Evo i kako:

Na plemenitom listiću našle su se utakmice iz kvalifikacija za EURO, a prvi meč je duel ČEŠKA – CRNA GORA. Poznato je šta je pre neki dan prethodilo utakmici Sokolova. Duel protiv Kosova okončan je remijem 1:1. Pre toga Crnogorci su izgubili od Engleske, Rumunije, Srbije, a odigrali su nerešeno sa Bugarskom. Česi su dobili Bugare, pre toga Slovake i Poljake, ali su im skalp uzeli Brazil i Engleska. Istorija je na strani Češke, 2:0:0.

“Očekujem golove, tri plus”.

Iz Češke prelazimo u Dansku gde DANSKA dočekuje GRUZIJU. Domaći imaju bolji međusobni skor, 2:1:0, uz najubedljiviju pobedu od 6:1. U grupi “D” Danci imaju dva remija sa Irskom i Švajcarskom. Pre toga nerešeno su igrali protiv Kosova i još jednom Irske. Gruzini su izgubili dve utakmice, a onda su dobili Gibraltar.

“Realno je da Danci pobede, kec”.

Na ostrvu FARSKA OSTRVA dočekuju NORVEŠKU. Nacionalni timovi se do sad nisu susretali. U grupi “F”, Farani imaju tri poraza uz gol razliku minus sedam, gosti su na dva remija i jednim porazom. Iz poslednjih pet duela Farani imaju samo jedan remi, ostalo su porazi, a Norvežani su dva duela odigrali nerešeno. Vreme je za tri boda.

“Dvojka”.

I naredne dve reprezentacije se nisu sastajale, SEVERNA MAKEDONIJA – AUSTRIJA. Domaći u grupi imaju sva tri znaka, Austrijanci nemaju iks. Makedonci su imali tri pobede, remi sa Slovenijom i poraz od Poljske. Austrija je minimalcem dobila poslednji duel sa Slovenijom.

“Možda malo iznenađenje, dvojka na Austriju”.

I da humanitarni tiket okončamo u Madridu gde ŠPANIJA igra sa ŠVEDSKOM. Crvena furija ima tri pobede i dva poraza od rivala, a slavila je sa 3:0. U grupi “F” ove dve reprezentacije drže prve dve pozicije, Španci su bez poraza. Poslednji neuspeh doživeli su od Hrvatske pa su nanizali četiri trijumfa. Šveđani su sa 3:0 dobili Maltu.

“Sad kombinujem jedinicu uz četiri plus”, konstatovao je Radmilo Ivančević kog smo upoznali sa kompanijskim društveno odgovornim poslovanjem.     

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 74 košarkaška igrališta. Jedan od poslednjih renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Poslednji teren obnovljen je na Banjici, Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Kompanija MOZZART je samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na veliki broj adresa donirala ravno12.328.290, 00dinara.

Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.

Selektor Srbije i trener Virtusa, koji je osvojio FIBA Ligu šampiona,  Aleksandar Đorđević, bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović. Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Radmila Ivančevića dobitak će biti doniran i za Dom za penzionere i stara lica Lukavica, Istočno Sarajevo. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

IZVOR MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar