Humanitarni radMozzart

1704. Humanitarni tiket u podne: Srđan Erceg tipuje za BELhospice

Komentator Sport Kluba, specijalista za MotoGP, formulu 1 i NFL, na plemenitom listiću ima poker kečeva!

723pregleda

Rođen je 1976. godine u Beogradu u porodici posvećenoj sportu, kulturi i muzici. Uz oca Pavla, čuvenog rukometnog novinara i mame Nadežde, jedna od solistkinja hora Krsmanac, gotovo da je bilo suđeno da će se i sam baviti pozivom koji kombinuje novinarstvo i javni nastup.

Srđan Erceg je sportski novinar i televizijski komentator.

Karijeru je započeo u Sportskom žurnalu 1995. godine. Nakon što je promenio više redakcija 2009. godine je prešao u mladu ekipu Sport Kluba, gde i danas radi kao komentator za MotoGP, formulu 1 i NFL.

Danas je Srđan Erceg sastavio MOZARTOV Humanitarni tiket u podne, a donaciju usmerava ka organizaciji BELhospice.

“ Verujem da je to što čine nešto o čemu se ne vodi dovoljno računa, a utiče na živote kako obolelih, tako i njihovih najbližih porodica, a i šireg kruga osoba. Na sve ljude koji su direktno ili gotovo direktno pogođeni bolestima”, smatra naš plemeniti kladilac i prelazi na dobrotvorno tipovanje.

Za prvu utakmicu Srđan je odabrao duel iz Serije “A”, koji startuje u15.00 sati, Udineze – Verona. Oba tima ulaze oslabljena u duel, ali Verona sa viškom od devet bodova. Gosti su dobili Napoli sa 3:1 pa su istim rezultatom poraženi od Rome. Klub iz Udina ima vredne remije sa Atalantom i Interom, pa slavili nad Specijom. Na poslednja tri okšaja pao je jedan gol, a bolji skor ima Udineze, 7:7:5.

“Verujem da bodovi ostaju u Udinama”.

Srđan nije preterano idealizovao bilo kog sportistu ili je bolje reći da je sve sportiste idealizovao. Posebno je voleo Najdžela Mensela, šampiona sveta formule 1 i Indikara dve godine za redom 1992. i 1993. Pored njega, ogromno poštovanje gajio je prema Marku van Bastenu i njegovim bravurama na fudbalskom terenu. Inteligencija, veština i elegancija u jednom igraču kakva se i danas retko sreće. Sve je tako lako i tečno izgledalo. Tečno nam ide i današnji dobrotvorni tiket, ostrvski derbi Liverpul – Mančester Siti. Građani imaju sedam bodova više, ali i tri meča više od Redsa. Niz pobeda Sitija traje na 13 poslednjih utakmica. Poslednji meč Liverpul je izgubio sa 1:0, a jedan od razloga su povrede većeg broja igrača u dužem periodu. Statistika je na strani Liverpula, 26:16:12, kao i najubedljivija pobeda od 6:0.

“Hrabro idem na jedinicu”.

Naš kolega nema klub koji na poseban način nosi u navijačkom srcu. Sport sam po sebi ga oduševljava, pošto veruje da inspirišre i pokreće. Pre bi se rekao da ima sportove koje nosi u srcu: MotoGP, F1, NFL. Pred kraj plemenitog tipovanja NHL i duel Dalas – Čikago. Istorijski gledano nešto bolji skor ima Dalas, 50:7:43. Dalasu je sa 2:1 pripao i poslednji međusobni meč. Čikago ima bod suficita, ali u duel ulazi bez više bolesnih i povređenih igrača. Poslednje utakmice Čikago je dobio dok je Dalas izgubio.

“Kec”.

Komentator specijalista za MotoGP, formulu 1 i NFL dovodi nas do događaja dana za koji se i sam “oštri”, Tampa Bej – Kanzas Siti. Tom Brejdi nastupa u desetom Superboulu za sedmu krunu. Nije domaćima bilo lako da uđu u 55. Superboul kome će prisustvovati 22.000 navijača. Neki kažu da je branilac titule u prednosti dok naš gost igra i četvrtog keca na dobrotvornom tiketu.

“Jedinica”, zaključuje tipovanje naš gost, ali dodaje o svojim omiljenim sportskim događajima koje je prenosio:

Bilo je puno događaja koje pamtim, ali momenat kada srećem svoje idole i imam priliku da razgovaram sa njima. Poput susreta sa Žakom Vilnevom, Dejmonom Hilom, Ronom Denisom, Dejvidom Kultardom i momenat kada mi se u prolazu javlja Mihael Šumaher u Ferarijevm trkačkom kombinezonu se zauvek pamti. Kasnije u životu gotovo je sve povezano sa MotoGP – om, formulom 1 i NFL-om – prva poseta MotoGP trci 2008. godine, u Asenu, u Holandiji, zatim direktan prenos finala MotoGP sezone 2015. godine s lica mesta u Valensiji – to je inače pravi razlog koji me vodio kroz profesionane vode sportskog novinarstva i TV komentarisanja – istorija. Zatim prvi intervju s Valentinom Rosijem. Pa prenos Superboula 51, iako nisam bio na licu mesta, i preokret Petriotsa protiv Falkonsa sa 28:3 na 28:34”.

Našeg komentatora upoznajemo sa društveno odgovornim poslovanjem kompanije Mozzart.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…

 Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu, generalni sponzori KK Borac. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U akciji “Novi dresovi za nove šampione” doniramo sportsku opremu, svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama 150.000 i penzionerima, 100.000 evra. Poslednje akcije su donacije svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike kao i donacije kreveta za intenzivnu negu.

Za UDUS, uz pomoć naših poznatih glumaca i predstave “Balkanski špijun”, Mozzart je obezbedio tri i po miliona dinara.

Podsetimo da trenutna donirana suma kompanije MOZZART, samo u Humanitarnom tiketu u podne, iznosi 18.643. 637 dinara.

MOZZART – ov  843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Ne smemo  zaboraviti ni na kompanijske donacije koje su otišle u RS.    

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece “Nada 4”, Modriča. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Današnji Humanitarni tiket zaključujemo rečima Srđana Ercega: “Nije kraj dok nije srećan kraj“. Nadamo se da će naš gost uz pomoć kompanije Mozzart pomoći organizaciji  BELhospice.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

IZVOR: MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar