Humanitarni radMozzart

Košarkaš slovačkog kluba Iskra Svit SAŠA AVRAMOVIĆ

Današnji je Mozzartov plemeniti kladilac!

593pregleda

Košarkaš slovačkog kluba Iskra Svit SAŠA AVRAMOVIĆ današnji je Mozzartov plemeniti kladilac:

SA: “Kao dečak trenirao sam stoni tenis, košarku, igrao sve sportove za školu, ali sam ostao veran košarci. Volim sve svoje trenere, ali posebno Voja Popovića. Čini mi se da je bila prekretnica u mom razvoju kada sam počeo da treniram kod Voja. Trener Popović mi je našao pravu poziciju u timu. Mladost, Mega, ali i Žele su meni dragi klubovi. Od utkmica meč iz Singapura mi je jedan od dražih, tada sam igrao basket 3×3. Dobili smo ekipu iz Amerike, ali draga su mi neka polufinala i finala”.

 

SA: “Ambicije sadašnjeg kluba su visoke, trenira nas nekadašnji selektor Slovačke i kako vidim želimo do finala. Međutim, rano je za prognoze jer smo tek krenuli da odigravamo prijateljske mečeve. Parafirao sam ugovor na 1+1 godinu mada je praksa da klub igrače dovodi na godinu dana. Malo sam privilegovan mada se u košarci i sportu nikad ne zna šta će biti. Trudim se da sam na maksimumu, da pružim sve od svojih mogućnosti. Posledica iskrenog i predanog rada su rezultati”.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Danila Grbića.

Danilo je imao bezbrižno detinjstvo sve do 26. 5. 2022. godine, kada ga zbog pojave otoka na levoj strani lica roditelji odvode u UDK Tiršova na pregled. Sledećeg dana nakon obavljenih analiza postavljena je dijagnoza, da Danilo boluje od Akutne limfoblastne leukemije (C91.0.).

Nakon predviđenih hemioterapija potrebno je uraditi transplantaciju koštane srži u inostranstvu, da bi Danilo nastavio normalan život. Danilov donor je njegova rođena sesta za koju je HLA tipizacijom potvrđeno da je potpuno podudarna sa Danilom.

Porodica nije u mogućnosti da finansira troškove lečenja u inostranstvu, pa moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Danilo nastavio normalan život.

Sredstva su potrebna za transplantaciju koštane srži u inostranstvu.

Pomozimo Danilu!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468104-22

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468079-97

 

 

Ostavite komentar