Muzika

KALEM u OVČAR BANJI

Čačanska rodna

401pregleda

Danas vam predstavljamo sastav Kalem, koji izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora na potpuno nov način. Njihova muzika je prelepa, jednostavna i nosi sa sobom ideju o približavanju savremenom čoveku kulturnog nasleđa koje ovo podneblje čuva.

Stefan Ilić, pevač, violinista i kompozitor, već je kao mlad pokazao naklonost ka kreativnom radu. Nakon završene muzičke škole, započeo je karijeru kao izvođač u različitim sastavima klasične i tradicionalne muzike. Njegovi nastupi su bili u najvećim dvoranama kako u zemlji tako i inostranstvu. Godine 2017. Stefan je pokrenuo svoj lični projekat revitalizacije tradicionalne muzike balkanskog poluostrva i osnovao sastav Kalem zajedno sa Dušanom Popovićem Lipovcem.

Dušan Popović Lipovac, gitarista, kompozitor i autor udžbenika za učenje gitare, takođe je bio talentovan od detinjstva. Nakon završene muzičke škole i Muzičke akademije, Dušan je putovao i studirao u inostranstvu, gde je pronalazio nove inspiracije i ideje. Godine 2017. udružio se sa Stefanom kako bi zajedno započeli projekat Kalem.

Pratite Kalem na njihovoj Facebook stranici kako biste bili u toku sa svim njihovim koncertima i novim pesmama. Sigurni smo da će njihova muzika vas očarati kao što je očarala nas!

 

Čačani, koji su ih slušali u Ovčar Banji, u oviru Čačanske rodne, bili su srećni nakon koncerta Stefana i Dušana!

Ostavite komentar