Muzika

PRIČA

Očekivanja nisu izneverena!

215pregleda

Dragi Čačani i ljubitelji dobrog rok zvuka,

Želimo da vam se zahvalimo na nezaboravnoj prvoj večeri festivala PRiČa! Naša očekivanja su premašena, a atmosfera je bila fenomenalna zahvaljujući bendovima sa bogatom karijerom. Festival je započeo nastupom hora čačanske Gimnazije, koji je oduševio prisutne sa svojim izvrsnim izvođenjem balkanskih i narodnih pesama.

Nakon njih, na binu je izašlo nekoliko sjajnih bendova. Posebno smo se radovali nastupu benda Arigo Saki, kojem je ovo prvi put na festivalu PRIČA. Frontmen Aleksandar Karadžić je oduševio Čačane svojim prvencem “Da li te stvarno zanima”, koji se bavi romantičarskom tematikom.

Takođe smo imali priliku da uživamo u nastupu našeg sugrađanina Nikole Radovića, koji je svojim bendom izveo osam autorskih pesama. Verujemo da u Čačku postoji poseban duh kreativnosti i stvaralaštva, i mi smo kao fanovi svega toga ponosni što smo deo ovog festivala.

Energetsku bombu večeri su nam priredili slovenačka alternativna rok grupa KING FOO. Njihov intenzivan i divlji nastup je ostavio snažan utisak na sve prisutne.

Naravno, ne smemo zaboraviti spomenuti i bendove Raskid 13, Karakondžule i Lusteri, koji su već postali rezidenti kluba Srpski Pab u Čačku. Sinoć nas je posebno oduševio Mile Kekin, bivši frontmen grupe Hladno pivo, svojom vrhunskom muzikom.

Večeras nas očekuju još sjajni bendovi poput Van Gogha i grupe Sunshine, uz dobro pivo, ples i odličnu atmosferu. Sigurni smo da će i druga večer festivala biti nezaboravna!

Hvala vam što ste deo PRIČE i što podržavate rokenrol, koji će zauvek biti živ!

Čačak – Čačani, ali i svi ljubitelji dobrog rok zvuka, navikli su da im se sa bine poklone najveća imena iz sveta rok muzike sa domaćeg, ali i ex YU prostora. Sudeći po prvoj večeri festival PRiČa , njihova očekivanja nisu izneverena. Naprotiv. Uživali su u odličnoj atmosferi bendova sa izuzetno uspešnom i dugogodišnjom karijerom. Festival je otvoren nastupom hora čačanske Gimnazije u kojem je pevalo čak 50 Gimnazijalaca, a koji na ovaj način neguju i šire tradiciju balkanskih i narodnih pesama i ne propuštaju gotovo nijednu kulturnu manifestaciju.

Potom su u Borčevoj Hali nastupili Lusteri, Arigo Saki, Tampon zona, King fu, Mile Kekin , Raskid 13 i Karakondžule.
Po prvi put, na festivalu PRiČa nastupio je Arigo Saki. Frontmen Aleksandar Karadžić je gitarista i osnivač beogradskog  benda Blaža i Kljunovi. Čačanskoj publici predstavio je svoj album  prvenac “Da li te stvarno zanima” sa deset autorskih pesama sa romantičarskom tematikom.
Publika je sa oduševljenjem pozdavila svog sugrađanina Nikolu Radovića, kantautora iz Čačka. Prve nastupe zabeležio je u bendu Okuražator. Izdao jedan autorski album sa bendom R’umors za Mascom Records. Ovog puta nastupio je sa novim bendom u kome sviraju Janko Ćirković na gitari, Peđa Avramović na bas gitari i legendarni bubnjar sa velikim međunarodnim iskustvom Goran Čekerevac Chonto.
“Kako sam naziv festivala kaže, mi imamo priču za pričanje , a večeras smo odsvirali osam autorskih  pesama . Čvrsto verujem da u Čačku postoji duh stvaralaštva , što je kroz istoriju dokazano mnogo puta , mi možda nismo na tom tragu , ali smo svakako fanovi svega toga. Rokenrol će zauvek biti živ, iako nije masovan kao nekada , ima i dalje istu žicu. Retki koji vuku te žice danas ,osećaju tu istu vibraciju”, preneo je svoje utiske nakon svirke , NIkola Radović .
Pravu energersku bombu prisutnima je priredila alternativna rok grupa iz Slovenije KING FOO. U njihovoj muzici se pojavljuju teme o introspekciji, duhovnosti, svesti. Njihovi nastupi važe za intezivne i divlje, kakav je bio i sinoćnji u Čačku.
Ništa manju pažnju privukao je Raskid 13, Karakondžule  i alternativni rok bend iz Aranđelovca Lusteri, koji toliko često sviraju u Čačku, da supostali rezidenti kluba Srpski Pab.
O ex frontmenu grupe Hladno pivo ne treba puno pričati, Mile Kekin ostavio  je sinoć vrhunskom muzikom, ostavio nezaboravne utiske, a već večeras, između ostalih izvođača, Čačani će uživati u muzici kultnog rok benda Van Gogh i beogradske grupe Sunshine. Uz obavezno pivo, ples i dobru atmosferu, odličan provod je garantovan.
Tekst: Svetlana Vučković
Foto: Duško Luković

Ostavite komentar