Muzika

Srpski Pab jezgro rokenrola u Čačku

212pregleda

Čačak – Da je Srpski Pab jezgro rokenrola u Čačku, potvrđuje i izložba fotografija  Aleksandre Ignjatović, u sklopu  pratećeg dela programa festivala. Kao urednik portala Headliner i koncertni fotograf sa značajnim iskustvom rada u medijima, Aleksandra je radila u filmskoj redakciji TV Politika, a takođe je učestvovala u organizaciji brojnih kulturnih manifestacija i festivala. Za izdavačku kuću Riznica priredila je 11 knjiga. U svom fotografskom portfoliju ima fotografije sa koncerata najvećih imena domaće scene , kao i svih značajnih inostranih izvođača koji su poslednjih godina nastupali u Srbiji.

“PRiČa iz foto – pita “, simboličan je naslov izložbe otvorene u Čačku, a koja obuhvata njene slke i momente zabeležene uglavnom na ovom rok festivalu proteklih godina.
“Jako volim festival Priču i doživljavam ga kao domaćinski festival, gde su ljudi nekako neobično bliski, zato mi je i drag. Na mnoge festivale idem, ali PRiČa je posebna priča. Velika mi je čast što je Žana predložila da izložim slike baš sa Priče i nadam se da će vam se dopasti. To su neki trenuci koji su meni bili dragi u protekle dve godine koliko sam pratila ovaj festival. Moram reći da sam prvenstveno urednik, pa sam onda fotograf i prosto, deo mog posla jeste koncertna fotografija i posećivanje koncerata i festivala. Bavljenje fotografijom na neki način podmlađuje i duh i telo , daje energiju i puni baterije kada nas istroše svakodnevne obaveze. To je nešto što me još uvek pokreće, a kad ne bude, onda su tu mladi koji će da preuzmu štafetu i fotoaparate i da nastave taj posao, koji nije ni malo lak”, pričala je kroz osmeh autorka fotografija, Aleksandra Ignjatović.
Aleksandra navodi da je jedini preduslov za bavljenje ovim poslom – ljubav prema rokenrolu i ovoj vrsti muzike.
“Da li je to pank, metal ili rokenrol , prosto morate da volite tu vrstu muzike. Tvrdim da fotograf koji ne voli ovu muziku, ne može da napravi dobru fotografiju, kao što ni ja nikada neću moći da napravim dobru hip hop sliku ili iz žanra folk i narodne muzike, jer ne osećam takvu muziku. U ovom poslu bitno je oko, ali svakako i srce i duša”, zaključila je Ignjatović.
Izložbu fotografija u Srpkom Pabu otvorio je frontmen benda Van Gogh, Zvonko Đukić.
“Čast mi je što imam priliku da otvorim Aleksandrinu izložbu, njenim posebnim fotografijama, njeno je oko od zaborava otrglo ove trenutke. Svaka fotografija govori više, bolje i lepše od hiljadu reči, tako da upućujem čestitke za tvoju posebnost, Aleksandra. Ni malo nije lako uraditi rok fotografije, a to znate i ti i Vud i Marina i Brajan, tako da mi je jako drago da se otrgnu od zaborava ovakvi trenuci poštovanih kolega , ko god dođe u Pab neće se pokajati , a ti si se, Aleksandra rašta imala roditi”, svojim simboličnim jezikom, Đukić je otvorio je izložbu i iskrene čestitke uputio svojoj koleginici Aleksandri.
Izložba Aleksandre Ignjatović “PRiČa iz foto – pita”, u Srpskom Pabu u Čačku bikće otvorena narednih mesec dana.
Fotografije: Žana Nenadović i Svetlana Vučković

Ostavite komentar