Mara i Marec

𝐈 𝐁𝐢𝐇 𝐈𝐌𝐀 𝐄𝐔𝐑𝐎

165pregleda

Sa ponosom vam saopštavamo da je Sarajevo, grad Bosne i Hercegovine, odabran kao domaćin sledećeg Evropskog prvenstva u mininogometu! Ova uzbudljiva vest dolazi direktno sa nedavno održane Generalne skupštine Evropske mininogometne organizacije u Sofiji, Bugarska.

Zahvaljujući naporima i entuzijazmu ljudi iz Udruženja Mininogomet Sarajevo / Mininogometnog saveza BiH, predsednika Elvina i Ervina Blaževića, Bosna i Hercegovina je dobila priliku da ugosti najbolje evropske ekipe i igrače na EMF Euro 2024! Ovo prestižno takmičenje će se održati od 01.06.2024. do 09.06.2024. godine.

Ovaj događaj će doneti vrhunsku sportsku akciju i takmičarski duh koji će oduševiti navijače širom kontinenta. Ukupno 24 reprezentacije u mininogometu će se takmičiti, a među njima će biti najbolje ekipe iz Italije, Francuske, Engleske, Španije, Portugala i mnoge druge.

EMF Euro 2024 je svojevrsna uvertira u Evropsko prvenstvo koje će se održati u Nemačkoj. Naš moto je “I mi imamo Euro”, jer verujemo da će ovo takmičenje jačati sportske veze između Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, promovisati saradnju kroz sport, ali i turizam kako grada Sarajeva, tako i cele zemlje.

Osim što će biti domaćin ovog prestižnog takmičenja, Bosna i Hercegovina ima priliku da pokaže svoju gostoljubivost, strast prema sportu i sposobnost organizacije velikih sportskih događaja. Nadamo se da će naša reprezentacija ostvariti zapažen rezultat na domaćem terenu, kako bismo se pokazali i u takmičenju.

Organizatori intenzivno rade na pripremama kako bi osigurali besprekorno izvođenje prvenstva i nezaboravno iskustvo za sve učesnike i gledaoce. Detalji o lokaciji i dodatnim aktivnostima će biti objavljeni uskoro.

Pratite nas kako biste bili u toku sa svim novostima i najavama vezanim za EMF Euro 2024! Hvala vam na podršci i nadamo se da ćemo zajedno napraviti nezaboravan spektakl!

 

Ostavite komentar