Sport

Aleksandar Bjelić: Čačak 3×3 je najbolje plasirana ekipa u regularnom delu sezone

Aco govori i o odlasku sina Andreja u Real, ali i da je kao trener Borca vratio Aleksu Avramovića u Čačak!

597pregleda

Posle više od 30 kvalifikacionih turnira širom Srbije došlo se do velikog 3×3 finala za 2023. godinu. Ovo je 11. sezona 3×3 državnog prvestva u basketu koja je počela prvim turnirom u Kragujevcu 13. maja, a završiće se velikim finalom na Trgu Rebulike 13. septembra.

Na ovogodišnjem finalu Srbije učestvuje 16 najkvalitetnijih ekipa iz naše zemlje koje su svoj plasman upravo pronašli preko nekog od ovih kvalifikacionih tunira. Peti put jedan profesionalni 3×3 turnir biće organizovan na Trgu Republike u centru Beograda, a šampion Srbije imače čast da predstavlja našu zemlju na 3×3 Master World Tour – u.

Najbolje plasirana ekipa u regularnom delu sezone dobiće ček na iznos od 50.000 dinara, a to je tim Čačak 3×3. Dakle, Čačak 3×3 u svojoj prvoj sezoni ostvario je sjajan uspeh. Pioniri u 3×3 basketu i osnivači kluba Čačak 3×3 su Uroš Mijajilović i Aleksandar Bjelić.

“Pre samo šest meseci smo osnovali klub i uspeli da sve podignemo na viši nivo. Kruna rada je bio turnir koji smo organizovali u Čačku pred oko 2.000 navijača. Čačak 3×3 je prvak u ligaškom delu takmičenja, a danas se igra završni turnir u Beogradu. Preko 20 igrača nastupalo je na svim turnirima i svi su dali pun doprinos u našim borbama sa ekipama koje su imale ABA igrače”, zadovoljan je jedan od osnivača kluba i trener Aco Bjelić.

Basket 3×3 je ušao u red olimpijskih sportova, naša reprezentacija ima fenomenalne rezultate, a očekuje se da će sport dobijati na popularnosti svakog dana.

“Realno je očekivati da će veliki broj igrača sa košarke i igre 5 na 5 prelaziti na basket 3×3. Mi smo krenuli od nule sa velikim nadanjima. Naišli smo na podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza grada Čačka, pa smo zahvalni Mišoviću, Piperu, Petkoviću, Stevaniću, sponzorima…Takođe, selektor Marko Ždero i MVP Strahinja Stojačić su, na dva sata, pred značajan turnir, stigli u Čačak da nas podrže u osnivanju kluba”. 

Profesor u čačanskoj Gimnaziji, nekadašnji trener Borca interesantan nam je i zbog činjenice da njegov sin Andrej odlazi u madridski Real.

“Pre nekoliko dana smo poslali u KK Real parafiran ugovor pa se očekuje da Andrej uskoro bude u avionu za Madrid. Do odlaska intezivno treniramo”.

Aco je zanimljiv i kao trener koji je u Borac Mozzart vratio Aleksu Avramovića koji je sada u žiži interesovanja košarkaške javnosti.

“Kao pomoćni trener sam već radio sa Aleksom, a jedna od ideja je bila da Aleksu vratim iz Beka u Čačak. Predavao sam mu u školi, znao za motorički potencijal i radne navike pa sam ga vratio i sa Brankom Jorovićem napravili sjajnu celinu. Bilo je u tom timu puno sjajnih mladih igrača iz Čačka od Čarapića, Mitrovića, Gavrilovića, Mićovića, Radonjića do iskusnog Jorketa. Sve se to dešavalo 2015. godine, a evo šta sada znači Avramović u našoj košarci”.

https://www.youtube.com/shorts/g6QraqHKw2A

Đ. Mečanin

 

 

 

 

 

Ostavite komentar