DruštvoSport

SREBRO SIJA KAO ZLATO

KK BORAC MOZZART čestita AVRAMU, MALINI i FEĐI svetsko srebro!

702pregleda

Mnogi su već napisali da srebro srpskih košarkaša sija kao zlato tako da neću biti posebno originalan! Takođe, mnogi su pozvali naše navijače da večeras pozdrave košarkaše i članove stručnog štaba Srbije uz želje za brz oporavak Boriše Simanića. Ni tu nisam preterano inventivan, ali…

KK Borac Mozzart se pridružuje iskrenim željama za skori oporavak Boriše i upućuje čestitke Čačanima i nekadašnjim članovima KK Borac Mozzart, a sadašnjim članovima srpske ekspedicije i svtskim vicešampionima, sjajnom Aleksi Avramoviću, bivšem treneru i igraču Marku Marinoviću, ali i kondicionom treneru Feđi Sretenoviću. Kondicioni trener reprezentacije koji je iz prvog puta “ubo” svetsko srebro! Hvala Feđi i za medalju koju nam je poslao.

Zahvalnost dugujemo radnicima Nove reporteru Nebojši Jovanoviću i kamermanu Draganu Jekoviću koji su u jutarnji program Nove, “Probudi se”,  kod Nevene Madžarević, uključili oca Alekse Avramovića koji je istakao:

“Ponosan sam na svoje sinove. Aleksa je pravi čovek, na svakom životnom polju! Aleksa je veliki radnik, iza ovog uspeha stoje veliki rad i ljubav ka košarci. Mlad je otišao iz Čačka, Stepi mu je pomogao u OKK Beogradu, ali je individualno radio sa trenerom Bojanom LJubojevićem i tada je karijera krenula uzlaznom linijom. Ostalo znate”, kazao je Slobodan Avramović tata zlatnog Alekse. 

Dalje, u nekim razgovorima smo pominjali da ovaj tim može mnogo, i bez vedeta, ali da ne bi bilo posle bitke svi su generali napisaću samo još ovo.

Za vreme korone kompanija Mozzart je donirala sveže voće i sokove zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Tako su i radnici OB Čačak dobili poklone koje je trebalo izneti iz kamiona i predati bolnici u ime kompanije Mozzart. Imao sam zadatak od Mozzarta da pozovem sportiste, koji su u tom trenutku u Čačku, da eventualno pomognu. Mnogi su se odazvali i pomogli, malo “fizikalisali”, a Aleksa Avramović je jedini postavio pitanje: “Da li je potrebno da i ja nešto doniram”?  

Ovo sve govori kakav je Aleksa čovek i to sam u razgovorima, sa prijateljima, često pominjao. Sada i pišem, da ostane mali trag.

Tekst: Đurđe M./Kablarnet.rs

Foto: Feđa S.

Izjava skinuta sa TV Nova: Nenojša J./Dragan J./Nevena M.

P.S.

https://www.youtube.com/shorts/g6QraqHKw2A

 

Ostavite komentar