Sport

Aleksandar Jovović Zuc: Dečaci su nas oduševili. Vaspitani, poslušni, a dobro su i igrali

Selekciju grada predstavljali mladi igrači Slobode, Aresa i Borca koji su bili šesti!

2.07Kpregleda

Sportska ekspedicija iz grada sa Morave boravila je češkom gradu Valaški Mezerići koji je grad pobratim sa Čačkom. Mladi fudbaleri iz Čačka reprezentovali su svoj grad na međunarodnom turniru na kome je učestvovalo 28 ekipa.

Timovi su bili raspoređeni u četiri grupe po sedam sastava. Učestvovale su ekipe iz Slovačke, Češke, Poljske, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Čačani, koji su nasupali pod imenom Borac, kao drugoplasirana ekpa u grupi izborili su pravo da nastave takmičenje u novoformiranim grupama. Četiri grupe po četiri tima.

Na kraju Borac je na osnovu osvojenih bodova igrao za peto mesto sa Zbrojevkom. REgularni deo meča okončan je rezultatom 2:2, ali je usledio poraz nakon penala, 2:3.

Na kraju Čačani su bili šesti od 28 timova sa skorom 6:2:2.

Kao predstavnik Slobode i vođa puta, koji se svojski brinuo o dečacima Aleksandar Jovović Zuc prezadovoljan je boravkom u Češkoj.

“Deca su nas oduševila. Vaspitana, poslušna i pri tom odlično su igrala. Bilo je naporno jer su naši fudbaleri igrali sijaset, zgusnutih, utakmica. Pokazalo se da Čačak ima fudbalsku budućnost, ali treba raditi i posvetiti pažnju našoj deci. Talenata ima, ali podvlačim, mora se raditi na pravi način. Podrška klubova, grada je preko potrebna kao što dečacima treba novih odmeravanja snaga sa vršnjacima iz Evrope”, kazao je Aleksandar Jovović Zuc.

Ekipu je predvodio iskusni i legendarni trener Aleksandar Ivković popularni Aco Šerif.  

“Zahvaljujem se gradu Čačku koji nam je omogućio da besplatno otputujemo na turnir. Imali smo punu pažnju i odlično gostoprimstvo iz češkog mesta koje je pobratim sa našim gradom. Zahvaljujem se divnom sportskom radniku Saši Jovoviću Zucu koji je maksimalno pomagao deci i meni. Srećan sam što se pojavio ovakav sportski radnik. MIslim das mo odabrali najbolje dečake iz tog godišta, imali su naporan tempo utakmica, ali su se maksimalno borili. Na pravi način reprezentovali smo Čačak. Ovo je sjajno iskustvo za dečake koji su sklopili nova prijateljstva, a grad ne mora da brine za fudbalsku budućnost ukoliko klubovi budu jedinstveni”, konstatovao je Ivković.

Kablarnet.rs

Ostavite komentar