DruštvoSport

PET NA PET- Predrag Sarić: Poštuj deset Božjih zapovesti

Glavni i odgovorni urednik Sportskog Žurnala svojevremeno je igrao šah, a sad mu prija plivanje!

1.67Kpregleda

Glavni i odgovorni urednik najčitanijeg sportskog dnevnika u Srbiji, Sportskog žurnala, Predrag Peđa Sarić, biće novi MOZZARTOV gost u rubrici “Pet na pet”.

Inače, Sportski žurnal izlazi od 1990. godine i svakog dana donosi pregršt informacija iz svih sportova kako iz zemlje tako i inostranstva. Naš kolega Peđa Sarić je godinama pratio dešavanja u KK Partizan, izveštavao je sa svih velikih takmičenja, bio je urednik košarkaškog sektora Žurnala da bi  2011. godine  bio imenovan za glavnog i odgovornog urednika tog renomiranog lista. Ukupno je u Žurnalu 24 godine.

Kolega Sarić nam vrlo rado dao odgovore na pet postavljenih pitanja.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport?

P.SARIĆ: Ništa vredno pomena. Jedine takmičarske uspehe u đačko doba imao sam u šahu. Sada najviše prija plivanje.

2. Ko Vam je bio sportski uzor u mlađim danima?

P.SARIĆ: Nisu to bili uzori u bukvalnom smislu… Na listi onih zbog kojih sam bio na stadionu ili uz TV prijemnike bili su Dragan Stojković Piksi, Dule Savić, Rajko Janjanin, Dražen Petrović, Slobodan Janković, Vlade Divac, Toni Kukoč, Žarko Paspalj, Saša Đorđević, Dino Rađa, Predrag Danilović, Veselin Vujović, Mile Isaković, Mirko Bašić, Veselin Vuković, Jovica Cvetković, Ante Josipović, Matija Ljubek i Mirko Nišović, Ljubomir Ljubojević, pa bokseri Puzović, Slobodan Kačar, Rusevski, Boba Živojinović, Blaž Slišković, Bojan Križaj, Rok Petrović, Mateja Svet, Primož Ulaga, Anđa Arbutina, Danira Nakić, … Da ne nabrajam strance poput Maradone, Platinija, Alena Prosta, Nelsona Pikea…

3.Sportski klub koji nosite u navijačkom srcu?

P.SARIĆ: Jedini naš prvak Evrope. Ime znate…

4.Sportski događaj ili više kojih se rado sećate?

P.SARIĆ: Od onih na kojima sam prisustvovao izdvojio bih SP u Atini 1998 i Indijanapolisu 2002. godine. Takođe bih izdvojio i ol-star u Denveru pre desetak godina kada sam imao priliku da upoznam Medžika Džonsona i dve NBA utakmice u Južnoj Koreji i na Filipinima gde sam razgovarao sa Karim Abdul Džabarom. Rado se prisećam i svih juniorskih prvenstava Evrope i sveta, jer sam na njima upoznavao buduće asove svetske košarke, kao i Olimpijskih igara u Atini gde su mi Argentinci izlečili rane ispadanja naše reprezentacije, jer su po duhu bili Jugoslavija iz najboljih dana.

 5.Životni i sportski moto?

P.SARIĆ: Poštuj deset Božjih zapovesti i u svemu što činiš daj sve od sebe, kako sutra sebi ne bi mogao da kažeš „Eh da sam uradio još ovo…”

IZVOR: MOZZART SPORT

Nela i Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

Ostavite komentar