Humanitarni rad

BOLESNOM SLAVIŠI JEKOVIĆU IZ ČAČKA I NJEGOVOJ MAJCI POTREBNA POMOĆ ZA OPREMANJE KUĆE

454pregleda

Obratila nam se za pomoć naša sugrađanka Svetlana Jeković. Svetlana je samohrana majka koja živi u Čačku sa svojim teško bolesnim sinom četrnaestogodišnjim Slavišom Jekovićem. Slaviša boluje od cerebralne paralize, teško se kreće i to samo uz majčinu pomoć, ne govori i ima jači oblik autizma. Zbog njegovih posebnih potreba majka Svetlana mu se potpuno posvetila pa iz tog razloga ne može da nađe stalno zaposlenje. Od 2017. godine Jekovići su živeli kao podstanari jer njihova kuća koju poseduju u naselju Loznica u Čačku nije bila uslovna za život.

Porodici Jeković koja povremeno koristi i usluge smeštaja Prihvatilišta u Čačku svesrdno pomaže Centar za socijalni rad grada Čačka i Kolo srpskih sestara iz Čačka. Zajedno sa gradom Čačkom privedena je kraju sanacija i adaptacija stare kuće Jekovića u naselju Loznica. Na ovaj način oni će uskoro dobiti funkcionalno i trajno rešeno stambeno pitanje prilagođeno Slavišinim potrebama.

Udruženje Čačana u Beogradu odlučilo je da se priduži akciji pomoći porodici Jeković. Za opremanje renovirane kuće potrebni su im još veš mašina, električni štednjak i frižider. Pozivamo sve one koji žele da pomognu malom Slaviši i njegovoj majci u nabavci ovih uređaja da novčane uplate izvrše na tekući račun Slavišine majke Svetlane:

Svetlna Jeković Tekući račun broj 340-32483334-08 Erste banka

Ukoliko ima onih koji bi na neki drugi način želeli da pomognu Jekovićima pozivamo ih da se jave na mejl udruzenjecacana@gmail.com ili SMS porukom na telefon Udruženja Čačana u Beogradu, broj 0637444801.

S poštovanjem,
Udruženje Čačana u Beogradu

Ostavite komentar