Sport

Borac Mozzart i nakon završene sezone radi punom parom!

Pregršt mladih igrača nalazi se na probi!

740pregleda

Iako je završio sve svoje takmičarske obaveze u ABA ligi i KLS–u, prvi tim KK Borac Mozzarta nije prekinuo sa radom tokom juna.

Već deset dana stručni štab radi sa svim raspoloživim mladim košarkašima, odnosno sa onima koji u ovom momentu imaju važeće stipendijske ugovore sa klubom.

Ali tu spisku nije kraj! U crveno–beli klub dolaze na probu igrači iz regiona, i to gotovo svaki dan. Na taj način struka želi da pronađe košarkaše koji će popuniti mlađe kategorije Borca, ali i igrače koji će moći da odgovore zahtevima ABA lige. Dakle, one koji su sposobni da nastupaju za seniorski tim.

Ovim tempom prvi tim će raditi do 1. jula, a neki igrači će nastaviti da treniraju i posle, sve do 1. avgusta, kada je planiran početak priprema za narednu sezonu. Na taj način brojni košarkaši će biti spremni za početak novog pripremnog ciklusa.

,,Celo leto će mnogi igrači biti testirani, većina u Beogradu, u Zavodu za sport. Na taj način želimo da uzmemo u obzir brojne parametre za svakog igrača posebno. Tu mislim na fizičku spremnost, snagu… Tako ćemo na najbolji mogući način dočekati početak priprema“, rekao je trener Borca Mozzart Dejan Džoli Mijatović.

Pored brojnih mladih košarkaša, od večeras će se prvom timu priključiti Marko Pecarski i Vuk Vulikić. Pecarski je ostao u odličnim odnosima sa klubom, tako da će ovog leta trenirati u Čačku, što će imati veliki značaj za mlade igrače koji budu prisutni na treninzima. Pored pomenutih, sa Čačanima će trenirati i Vuk Radojičić, još jedno dete Borca, koji je produžio ugovor sa Jenom. A već neko vreme u Čačku se nalazi Nikola Manojlović, bivši igrač FMP–a, koji takođe trenira sa prvim timom Borca.

I ovog leta brojni mladi i talentovani igrači, koji nastupaju u mlađim pogonima Borac Mozzarta, imaće i reprezentativne obaveze. Đorđe V. Ćurčić se već nalazi na pripremama U19 selekcije Srbije. Pored njega, poziv u nacionalni tim će dobiti i Pavle Nikolić, Petar Radović, Uroš Ivković, Đorđe M. Ćurčić.

Tekst i foto: Đurđe Mečanin/Nikola Minović/Kablarnet.rs

Ostavite komentar