Sport

Perspektivni teniser Vuk Rađenović sa Rolan Garosa otišao u Kuršumlijsku banju pa putuje u Frankfurt

U Parizu je igrao u četvrtfinalu dubla!

455pregleda

Da su geni čudo potvrđuje primer perspektivnog tenisera Vuka Rađenovića. Da se podsetimo, svojevremeno smo pisali o Vuku kao talentovanom dečaku. On je nedavno napunio osamnaest godina i do pre neki dan se takmičio na Rolan Garosu. U Parizu je naš teniser igrao u četvrtini finala, u dubl konkurenciji. Praktično, od srpskih juniora, najduže se zadržao na turniru. U super taj – brejku izgubio je, u paru sa Francuzom Pol Barberom, sa 11:9.

Vuku je bio cilj da oseti atmosferu velikog turnira. Iz Pariza je doputovao minule subote, raspakovao i spakovao kofere za seniorski turnir u Kuršumliji. Znate i sami da je put tenisera trnovit.

“Trener David Judin i klub u kome treniram, “Gazela”, od mene očekuju visok profesionalni nivo i dobre rezultate i u seniorskoj konkurenciji”, podvlači Vuk Rađenović.

Vikendima putuje u Frankfurt gde igra za klub iz Nemačke. Do sada je išao u redovnu školu, IT smer, ali se sada opredelio za vanrednu nastavu. Ukoliko upiše koledž u SAD – u biraće školu gde je tenis dominantan nad programiranjem.

Vuk odlično igra dubl i ima privilegiju da nekad trenira sa Nenadom Zimonjićem. Kako smo nezvanično saznali Nenad želi da se vrati profesionalnom tenisu u 47. godini. Naš predlog je da zaigra sa Rađenovićem juniorom.

Za kondiciju našeg perspektivnog tenisera zadužen je i Vladan Radonjić, doktor fizičkog vaspitanja, kondicioni trener u Crvenoj zvezdi. Inače, mladi Vuk je i unuk Mirka Drobnjaka, košarkaške legende i predsednika skupštine KK Borac Mozzart. Međutim, i mama Jelena i tata Saša Rađenović, kao i ujak Ivan Drobnjak, su u sportskim vodama.

Nekada nam je Vuk govorio da pored tenisa voli košarku.

“Da volim i košarku, posebno Luku Dončića, ali ljubav ka tenisu je ogromna. Moj uzor je Novak Đoković. Inače, u košarci navijam za Partizan. Kada sam u Čačku volim da gledam utakmice košarkaša Borca”.

Vuk ima osvojenih više od deset titula u kategoriji do 16 godina na Tennis Europe turnirima u singlu i dublu. Na ITF turnirima do 18 godina ima osvojena tri dubla i jedno finale singla … Najbolji plasma je 57. mesto na svetu, član je reprezentacije Srbije do 18. Godina. Prve bodove uzeo je i na ATP – u u februaru u Rovinju.

Đ.Mečanin/Mozzart Sport

 

 

Ostavite komentar