Sport

Borac spreman na svaku odluku ABA lige, treninzi se odvijaju u skladu sa preporukama

1.21Kpregleda

Dve sedmice proteklo je od kada se prvi tim KK Borac vratio košarci. U početku, sastav je radio samo u teretani i napolju, ali kako su odluke nadležnih organa  dovele do popuštanja propisanih mera zaštite, ekipa je započela da trenira u hali. Istina, još uvek se trenažni proces odvija po grupama i bez kontakta među igračima, ali se Čačani nadaju da će uskoro moći da krenu da rade punom parom, baš kako su navikli.

Direktor kluba Marko Ivanović kaže da je ceo tim uradio testove na korona virus i da su nalazi za sve negativni, odnosno svi igrači i treneri su zdravi.

,,U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Čačka ceo tim, igrači i stručni štab, testirani su na korona virus. Na sreću, svi nalazi su negativni, tako da zdravi i sa puno želje nastavljamo sa treninzima. Evo, ulazimo polako u treću nedelju kako smo se vratili radnim obavezama. Od početka smo se strogo pridržavali svih propisanih mera. Ekipa je radila samo u teretani i napolju, a od nedavno i u hali, ali za sada samo u malim grupama. Nadam se da će tim uskoro moći zajedno da trenira u kompletnom sastavu“, zastao je Ivanović, da bi zatim posebno naglasio:

,,Sa nestrpljenjem očekujemo odluku ABA lige o sudbini sezone. Uskoro nam predstoji skupština KLS – a, a sledeće nedelje bi trebalo da padne odluka šta će biti sa regionalnim takmičenjem. Mi se spremamo, bez obzira šta bude odlučeno, ali se iskreno nadamo da će se sve završiti na najbolji mogući način po Borac“, rekao je Ivanović.

Strateg Čačana Marko Marinović napominje da će tim biti spreman bez obzira šta čelnici ABA lige budu odlučili.

,,Poput mnogih ekipa, i mi pokušavamo da normalizujemo stanje tako što treniramo najbolje što u ovom momentu možemo. Iza nas su dve nedelje treniranja po manjim grupama, ali još uvek nema kontakta među igračima, već radimo individualno. Igračima sam savetovao da ovo vreme iskoriste za individualni napredak, naročito po pitanju fizičke snage. Ipak, šta god da ABA liga bude odlučila, mi ćemo biti spremni“, kazao je popularni Malina.

Kormilar Borca u ovom momentu ne može da računa na kompletan roster, već samo na igrače iz Srbije.

,,U početku su tu bili samo igrači iz Čačka. Nakon nekog vremena priključila se većina igrača sa strane. Ipak, još uvek ne možemo da računamo na Brajsa Džonsa i Adija Alikadića. Iskreno se nadam da će u neko dogledno vreme i oni moći da dođu u Čačak i priključe se timu”, dodao je Marinović.

Kapiten ekipe Uroš Čarapić veruje da će odluka ABA lige biti povoljna po Borac.

,,Smatram da nema smisla da se sezona nastavlja, jer je pauza bila preduga, gotovo dva meseca. Iskreno, nije realno da se nakon toga vraćamo na parket, a pravo da kažem nije ni pošteno. Tokom čitave ABA 2 lige bili smo dominantna ekipa, tako da bi bilo realno da se proširenjem ABA 1 nađe mesto za nas. Verujem da će čelni ljudi regionalnog takmičenja uzeti u obzir sve što smo pokazali tokom sezone i da će njhova odluka biti povoljna po nas. Ipak, mi se spremamo već dve nedelje i sve što bude odlučeno dočekaćemo maksimalno spremni“, reči su Uroša Čarapića.

Piše: Nikola Minović

Foto: Nikola Janjić

Ostavite komentar