MozzartSport

Najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović nekoliko dana će odmarati u Čačku

O trenerskim planovima Žoc će govoriti po povratku u Beograd!

2.54Kpregleda

U prijatnoj atmosferi, u gradu košarke, svečano je otvoren caffe “Žoc”. Dan je svojim prisustvom upotpunio trener Fenerbahčea Željko Obradović po čijem nadimku je lokal poneo ime. Ideja je da se na uglu ulica Cara Lazara i Obilićeve okupljaju sportisti, ljubitelji košarke, prijatelji popularnog Žoca

Pored Obradovića, koji će par dana provesti u rodnom gradu, uz pivo “Žoc”, družili su se Vlade Androić, Radmilo Mišović, gradonačelnik Čačka Milun Todorović, Marko Marinović, Raško Bojić, Vladan Tegeltija i mnogi drugi.

“U mom životu značajno mesto imaju ljudi sa kojima sam odrastao. Dragan Albić Biska je moj veliki prijatelj, jedan od mnogobrojnih iz Čačka. Ipak, Biska je bio uz mene od prvih košarkaških koraka. Imao sam njegovu punu podršku, mnogo mi je pomogao. Drago mi je što sam našao vremena da dođem u rodni grad i pružim podršku drugarima na otvaranju caffea “Žoc”. Planirao sam da dva, tri dana ostanem u Čačku sa majkom, rodbinom, prijateljima…Ikreno, ja sam u drugom planu, želim da starim drugarima napravim lep ugođaj, da se družimo, smejemo, pričamo anegdote, a da profesionalne obaveze ostavim dan, dva po strani”, kazao je Željko Obradović.

 

Dragan Albić Biska jedan je od suvlasnika caffea “Žoc” i idejni tvorac lepe ideje.

“Željkovu karijeru pratim od pionirskih dana. Sad vidite koliko vremena smo proveli zajedno, koliko godina smo veliki drugari. Smatram da je lepa ideja o otvaranju caffea ‘Žoc’, Željko je mnogo zadužio naš grad, Srbiju, košarku u celoj Evropi. Razrađujemo ideju da sportske kafiće sa nadimkom najtrofejnijeg trenera otvorimo u Beogradu i Republici Srpskoj. To bi bila mesta okupljanja sportista, lepih druženja, evociranja uspomena…Mnogima je mladost ulepšao legendarni Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i ostali. Dok je bilo drugarstva između sportista bilo je pravog sporta, sad se više posmatra materijalni aspekt. Apelujem na roditelje da decu usmeravju ka sportu, zbog zdravlja, druženja, socijalizacije, a novac dođe i prođe”, konstatuje Biska Albić kome je Radomir Mihailović Točak posvetio više numera grupe “Smak”.

Otvaranju caffea “Žoc” prisustvovao je i gradonačelnik Čačka Milun Todorović koji je najavio otvaranje muzeja košarke u gradu na Moravi.

“Čačak je iznedrio velike igrače, reprezentativce. Košarka je širom sveta proslavila naš grad koji će uskoro dobiti muzej košarke. Projekat je u finalnoj fazi, sredstva su opredeljena, a mladi igrači moraju da uzore imaju u Žocu, Kići, Radmilu i ostalim velikim igračima. Mnogo reprezentativaca je iznedrio naš grad”, istakao jeTodorović.

Iskoristili smo priliku da u prijatnom ambijentu bašte cafea “Žoc” porazgovaramo sa kolegom Vladanom Tegeltijom o aktuelnim košarkaškim temama.

“Očekujemo odluku Evrolige, ali koliko vidim takmičenje se neće nastaviti. Odluka čelnika Evrolige povlači odluke o sudbini ABA, ABA 2, Superlige u Srbiji. Naravno, to je moje mišljenje, ali sačekajmo još ovih desetak dana. Kako će se igrati Evroliga sledeće sezone, ko će igrati, u kom formatu, da li bez publike do Nove godine, sve je pod upitnikom”.

Zvezda, Partizan ili oba tima u Evroligi naredne sezone.

“Sve je moguće. Tu odluku doneće Bord Evrolige i Đordi Bartomeu. Jasnije će biti 24. maja uveče, a puno toga će zavisiti od mogućnosti da igrači iz SAD – a dođu u Evropu. Juče se trener Partizana Andrea Trinkijeri vratio u Beograd, odradio je test, negativan je, Bogu hvala. Šta će biti sa ostalim igračima, kakvi će biti budžeti, da li će biti publike na mečevima, sve je neizvesno. Ukoliko ne bude navijača klubovi će ostati bez dela novca, sa kamernom atmosferom itd”.

Ostaju pitanja u vezi sa ABA i ABA 2 ligama.

“Zakazan je sastanak čelnika. Očekujem proširenje ABA lige na 14 timova sa Splitom i čačanskim Borcem kao novim članovima. ABA 2 ligu bi igralo deset timova. Svi znamo da će najveći problem biti sa finansijama, koliko će biti novca za košarku. Neće biti lako”.

Tegi je na novim radnim zadacima.

“Da, radim na TV Partizan, You Tube kanalu jer se trudimo da pariramo ostalim evropskim klubovima”. 

 

IZVOR: Mozzart Sport

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

Ostavite komentar