Sport

Borac ubedljivo trijumfovao na gostovanju u Valjevu!

Metalac – Borac Mozzart 75:95 (18:24; 18:27; 23:21; 16:23)

570pregleda

Novi izazov u okviru AdmiralBet Superlige tabor Borca Mozzart imao je u Valjevu, gde ga je ugostio domaći Metalac. Kao što je rečeno u najavi utakmice, Čačani su ponovo izašli na megdan u značajno izmenjenom i podmlađenom sastavu. Ali baš kao protiv Vojvodine, i ovog puta je taj potez trenera Dejana Mijatovića bio berićetan. Kada je zvuk sirene signalizirao kraj susreta, pobeda je završila u rukama Borca Mozzart, koji je slavio skorom 75:95 (18:24; 18:27; 23:21; 16:23). Nakon ovog trijumfa, Čačani se nalaze na deobi prvog mesta u grupi B sa Megom MIS, koja takođe ima dve pobede.

Početak susreta nije obilovao koševima. Osim pogodaka Čarapića i Nikolića, više lopta nije prošla kroz obruč dobrih dva minuta. Bilo je potrebno pričekati skoro tri minuta da i Metalac poentira. Od tog momenta igra se malo ubrzala, pa je došlo do realizacije na obe strane terena. Borac je mahom imao prednost u svojim rukama, ali je Metalac uspevao da ga u stopu prati, pa čak i da poravna rezultat. Pred kraj deonice Borac je dodao gas, pa je sa nekoliko dobrih napada došao do plus devet (10:19). Domaćin je pokušao da sustigne goste, ali jedino što je uspeo bilo je da malo smanji deficit.

Baš poput početka prve, tako je i start druge deonice bio lišen previše pogodaka. Timovi su se poprilično mučili kako bi spustili loptu na dno mrežice. Borac je uspevao da drži Metalac na distanci, iako to nije bio lak poduhvat. Ali kada su Čačani povezali nekoliko dobrih ofanziva, pobegli su na +16 (22:38), tako da su mogli da odahnu. Metalac nije odustao, već je nastavio da pokušava da sustigne riavala. Ipak, silina Čačana je bila previše za domaćina, koji su imali raspoložene Novakovića i Kočovića. Zbog toga je Borac otišao na veliki odmor sa značajnim kapitalom od 15 poena (36:51).

Pošto je krenulo drugo poluvreme, Borac je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u prvih 20 minuta, tako da je rivala držao na pristojnoj razdaljini. Razume se, Metalac takvim stanjem nije bio zadovoljan, već je nastojao da ga promeni. Međutim, Borac je bio tim koji se pita, tako da nije dozvolio protivniku da mu se približi. Štaviše, gotovo sve vreme prednost Čačana je bila dvocifrena. To svedoči sa kakvom sigurnošću je igrao gostujući sastav. U tom stilu je i okončan treći kvartal.

Završni deo utakmice odigran je čisto da budu zadovoljena pravila. Borac je za 30 minuta rešio dilemu ko je bolji tim, ako je pre meča neko to i dovodio u pitanje. Od početka do kraja Čačani su kontrolisali duel, tako da nije mogao drugačije da se završi osim pobedom.

Sledeći izazov Borac Mozzart će imati već u sredu 17. maja, kada putuje u Beograd na gostovanje Megi MIS. Početak susreta je zakazan za 18:00.

Metalac: Šinik 16, Bajić, Grušanović 12, Simanić 9, Stefanović 9, Šešlija, Ivković, Durmo 20, Janković 1, Teofilović, Luković 8.

Borac Mozzart: Đ. V. Ćurčić 2, Milošević 2, Ivković 3, Nikolić 4, Erić 1, Radović, Tomašević 12, Dragićević, Kočović 22, Novaković 23, Todorović 16, Čarapić 10.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar